Toplu ulaşımda öğrenci kartlarına yaş sınırlaması mı geldi?

Kayseri'de öğrenci toplu ulaşım kartlarına yaş sınırlaması konusu yeniden gündeme geldi. Öğrenci kart almak isteyen vatandaşlar da yaş sınırlaması ile birlikte yeni bir düzenlemenin olduğu iddialarına yanıt arıyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Toplu ulaşımda öğrenci kartlarına yaş sınırlaması mı geldi?

Kayseri'de toplu ulaşımda kullanılan öğrenci kartının yaş sınırı ile ilgili son durum ile zam yapılıp yapılmadığı merak ediliyor. Özellikle 26 yaşındaki öğrenci vatandaşlar indirimli karttan faydalanabileceği konusunu araştırılıyor.

Kayseri'de öğrenci kartlarının yaş sınırı ile ilgili düzenleme yapılıp yapılmadığı ve 26 yaş üstü öğrencilerin indirimli kartlardan faydalanamayacağı halk arasında merak konusu oldu.

Yaklaşık 1 milyon 62 bin nüfuslu Kayseri'de toplu ulaşım da sıkça tercih ediliyor. Şehir genelindeki tramvay hattı ile otobüs hattının geçiş güzergahları, sefer saatleri de değişkenlik gösterebiliyor. Bu nedenle kent ulaşım bilgilerine kolay ulaşım sağlayabilmek adına vatandaşlar Ulaşım A.Ş'ye ait mobil uygulamadan detaylı bilgilere ulaşabiliyor.

Ancak son dönemde tramvay vagonlarının düşürülmesi, otobüs sefer sayılarının azaltılması gibi nedenler vatandaşlarda tepkiye yol açtı. Ulaşım Koordinatörlüğü'nün bu kararları alma sebebi tam olarak açıklanmazken amacın maliyetleri düşürme olduğu düşünülüyor.

Toplu ulaşımda öğrenci kartlarına yaş sınırlaması mı geldi?

Öğrenci kartlarına sınırlama getirildi mi?

Kayseri'de öğrenci kartlarına sınırlama getirilme konusu yeniden gündeme geldi. Kimi vatandaşlar yaşını kimi vatandaşlar SGK durumundan dolayı indirimli kart alıp alamayacağını merak ediyor. Ancak belediyeden yapılan açıklamaya göre yaş sınırlaması aşağıdaki gibidir.

Dershaneler - Üniversite Hazırlık Kursları

21 yaşından gün almamış olması gerekir. 21 yaşından gün aldıysa faydalanamaz.

Mesleki Eğitim ve Çıraklık Okulları

18 yaşından gün almış ise SGK Belgesi istenmektedir. 21 yaşından gün aldıysa faydalanamaz.

Açık Öğretim Ortaokul/Liseler

18 yaşından gün almış ise SGK Belgesi istenmektedir. Üst yaş sınırı yoktur.

Açık Öğretim Fakülteleri

26 yaşından gün almış ise SGK Belgesi istenmektedir. Üst yaş sınırı yoktur.

Örgün Öğretim Üniversiteler

26 yaşından gün almış ise SGK Belgesi istenmektedir. Üst yaş sınırı yoktur.