Tramvay hattı yürüyüş yolu oldu

Kayseri'de dahil yurt genelinde elektriklerin kesilmesi ile hayat durma noktasına gelirken, elektriksiz çalışmayan tramvay hattında ise ilginç manzaralar yaşandı.

Tramvay hattı yürüyüş yolu oldu

Elektrik kesintisinden dolayı tramvayın hizmet vermediği raylı sistem güzergahında vatandaşlardan bazıları el ele tutuşarak yürüyüş yaptı. Tramvayın çalışmamasını fırsat bilen vatandaşlar, çimlerle oluşturulmuş tramvay yolundan yürümeyi tercih etti. İlerden ve geriden tramvayın gelmediğini bilen vatandaşlar, kendileri için ayrılmış kaldırımlar yerine raylı sistem yolunu tercih edince alışılmadık görüntüler ortaya çıktı. Diğer vatandaşların da ilgisini çeken bu durum, Kayseri'nin bugüne kadar yaşamadığı, belki de bundan sonra da yaşamayacağı görüntülere sahne oldu.

TRAMVAYLAR TRAFİĞE ENGEL OLMADI

Tüm yurt genelinde ansızın kesilen elektrikler, elektrikle çalışan tramvayların uygunsuz yerde kalmasına neden olur düşüncesi akıllara gelirken, korkulan olmadı. Tramvaylar hat üzerinde bulunan ve raylarla kesişen karayollarında kalmadı. Kavşaklarda karayolu üzerinde kalmayan tramvaylar, araç ve çoğunlukla da yaya trafiğine engel olmayacak şekilde durdu. Yer yer yaya geçitleri önüne durarak geçişi engelleyen ve yaya trafiğini aksattığı görülen tramvayların etrafından ve setlerden atlayarak halkın ulaşım sağladığı da görüldü. 

Elektriğin kesilmesiyle tramvay durakları bom boş kalırken, tramvayı kullanamayan vatandaşlar otobüslere akın etti. Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü tarafından otobüs sayısı ve seferlerinin özellikle akşam saatlerinde sıklaştırıldığı da dikkatlerden kaçmazken, görülen manzara seferberliği andırdı.

MUM SATIŞLARI PATLADI

Elektrik kesintisinin tüm Türkiye'de yaşanması, uzun sürmesi ve sosyal medyadan felaket senaryoları yazılması vatandaşların paniklemesine sebep oldu. Panikleyen vatandaşlar, eskiden kullanılan mumları gündeme getirdi. Dükkan ve marketler mum almak için akın eden vatandaşlar, mumlardan 3'er 5'er satın aldı. Bazı dükkanlar durumu fırsat bilerek toptancılardan mum talep ederken, bazı marketlerde ise bulunan mumlar kapış kapış satın alındı. Şehir merkezinde bulunan bir marketin kasa önlerine kurduğu mum sepetlerinde mumlar erkenden tükendi. Mum satışları tavan yaparken, akşam saatlerine gelindiğinde korkulan olmadı ve saat 20.00 itibariyle Kayseri ile birlikte tüm yurda elektrik sağlandı. 

TRAFİK'TE UYUM HAKİMDİ

Elektrik kesintisinde belki de en korkutucu olan hızla ve sürekli akan trafiğin sönen trafik ışıklarından dolayı aksaması ve kazaların yaşanması durumuna Kayseri'de çok rastlanmadı. Özellikle şehir merkezindeki bazı trafik ışıklarında polisin bile olmamasına rağmen trafik aksamadı ve kazalar yaşanmadı. Yayalar ile araçlar birbiri ile uyum içerisinde geçiş sağlarken, Kayseri genelinde çok büyük bir kazanın yaşanmadığı bildirildi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ