Tramvay yeraltına inecek

Başbakan Davutoğlu, Kayseri'de mevcut tramvay hattının yeraltına indirilip metroya dönüştürülmesi projesini onayladı. Davutoğlu, 1 milyar 500 milyon liralık projenin merkezi bütçeden karşılanacağı sözünü Cumhuriyet Meydanı'nda halkın huzurunda verdi.

Tramvay yeraltına inecek

BÜYÜK SÜRPRİZ

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı mitingde çok büyük bir sürpriz ortaya çıktı. Mitingde yaptığı konuşmada, Kayseri’ye yeni dönemde yapılacak projelerden söz eden Başbakan Davutoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in, Kayseri tarihinin en büyük yatırımlarından biri olacak bir proje hakkında destek istediğini söyledi. Davutoğlu, Kayseri’de mevcut Raylı Sistem Hattı’nın yeraltına indirileceği müjdesini verdi.

ÇELİK DOĞRULADI

Kayseri Anadolu Haber’e konuyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Sayın Başbakan’ın belediyemize ziyareti esnasında kendisine projemizden bahsettik. DSİ kavşağından Mimarsinan Köprüsü’ne kadar olan güzergahta tramvay hattının yeraltına indirilmesi için destek istedik. Bunu bizim belediye bütçesinden karşılamamız mümkün değil. Sayın Başbakanımız da halkın huzurunda bu projenin hayata geçirileceği sözünü verdi” diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı açıklamalar, gündeme bomba gibi düştü. Kayseri’ye yapılan yatırımları sıralayan Başbakan Davutoğlu, raylı sistem hattının yeraltına indirileceğini açıkladı.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, mitingde yaptığı konuşmada, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in Kayseri’de mevcut raylı sistem hattının yeraltına indirilmesi projesini kendisine sunduğunu ve bunun yapılması için destek sözü verdiğini kaydetti.

Konuyla ilgili Kayseri Anadolu Haber’e açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’de ulaşımı rahatlatma adına yeni projeler yaptıklarını söyledi. Mevcut tramvay hattının yer altına indirilip, metroya dönüştürülmesi konusunda fizibilite çalışması yaptıklarını ve yeni bir proje ortaya koyduklarını ifade eden Çelik, “Sayın Başbakanımızın belediyemize ziyareti esnasında kendisine bu projeden söz ettim. Bizim bu projeyi belediye imkânlarıyla yapmamız söz konusu değil. Bu nedenle merkezi bütçeden karşılanması gerekiyor. Sayın Başbakanımız da sağ olsunlar destek verdiler ve meydanda çıkıp, bu projenin hayata geçirileceğini açıkladılar” diye konuştu.

Çelik, projenin 1 milyar 500 milyon liraya mal olmasını beklediklerini belirterek, şunları söyledi: “Raylı sistem projesi ilk yapıldığı yıllarda, dönemin hükümeti destek vermediği gibi izin de vermiyordu. Ancak belediyemiz kendi imkanlarıyla böyle büyük bir projeyi gerçekleştirdi. Belediyenin kendi imkanlarıyla yeraltında bir hat yapması mümkün değildi. O dönemde bu projenin mevcut haliyle hayata geçmesi gerekiyordu. Gelinen noktada merkezi bütçeden destek geldiğinde, Mimarsinan Kavşağı’ndan, DSİ kavşağına kadar olan 10 kilometrelik hattı yer altına indireceğiz” diye konuştu.

Çelik, 1 Kasım seçimlerinden sonra projeye hız vereceklerini de kaydetti.