Tren lojistik merkezlerinden birisi de Kayseri'ye

Türkiye'de 7'si hizmette, diğer 7'si yapım aşamasında ve bir diğer 7'si de proje ile kamulaştırma aşamasında olan toplam 21 tren lojistik merkezlerinden birisi de Kayseri'ye kuruluyor.

Tren lojistik merkezlerinden birisi de Kayseri'ye

Konu hakkında Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan (TCDD) edinilen bilgilerde ülkeye ve bulunduğu şehre büyük katkılar sağlayan tren lojistik merkezlerinin birisinin de Kayseri’ye kurulmasının kararlaştırıldığı öğrenilirken, söz konusu yerlerin seçilmesinde ise organize sanayi bölgelerinin yoğunlukta bulunduğu yük taşıma potansiyelinin yüksek olduğu yerlerin etkili olduğu belirlendi. 
 
KAYSERİ PROJE VE KAMULAŞTIRMA AŞAMASINDA
 
Türkiye’deki tren lojistik merkezlerinin bir kısmının tamamlandığı ve hizmet verdiği, bir kısmının yapım aşamasında olduğu ve geri kalanının da proje ile kamulaştırma aşamasında bulunduğu paylaşılırken, Kayseri’de kurulacak olan tren lojistik merkezinin ise proje ve kamulaştırma aşamasında olduğu kaydedildi. Kayseri ile birlikte 7 ildeki tren lojistik merkezinin proje ve kamulaştırma çalışmalarının ardından inşasına başlanacağı planlanıyor. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde, yani 2020 yılına kadar tamamlanacağı düşünülüyor.
 
EKONOMİK, ULAŞIMI KOLAYLAŞTIRAN BİR UYGULAMA
 
Tren lojistik merkezlerinin kombine taşımacılıkta ulaşım yollarının geliştirilmesi ve ulaşım modları arasında etkin bağlantının kurulması, depolama, bakım-onarım, yükleme-boşaltma, elleçleme gibi faaliyetlerini daha ekonomik bir şekilde gerçekleştirilmesi için tercih edildiği biliniyor. Bu nedenlerle tüm ulaşım sistemlerinin entegre olduğu lojistik merkezlerin, organize sanayi bölgelerine yakın ve yük potansiyeli yüksek olan bölgelerin yeniden yapılandırılmalarının amaçlandığı da verilen bilgiler arasında yer alıyor. 
 
TÜRKİYE’DE 21 MERKEZDE HAYATA GEÇECEK
 
Tren lojistik merkezlerinin Türkiye’de toplam 21 merkezde kurulması planlanırken, bunlar içerisinde Samsun, İstanbul-Halkalı, Eskişehir (Hasanbey), Denizli (Kaklık), Kocaeli (Köseköy), Uşak ve Balıkesir (Gökköy)’deki lojistik merkezlerin inşasını tamamlanarak hizmete açıldığı biliniyor. İllerden Kars, Bilecik (Bozüyük), Erzurum (Palandöken), Mersin (Yenice), Kahramanmaraş (Türkoğlu), Konya (Kayacık) ve İzmir (Kemalpaşa)’daki  lojistik merkezlerinin ise inşa aşamasında olduğu iletilirken, İstanbul-Yeşilbayır, Mardin, Şırnak (Habur), Kayseri (Boğazköprü), Sivas, Bitlis (Tatvan) ve Karaman lojistik merkezlerinin de ihale, proje ve kamulaştırma süreçlerinin devam ettiği aktarıldı. HABER: KAAN AKBAŞ