TÜİK açıkladı! Kayseri'deki sayıları belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılına ait motorlu kara taşıtları verileri yayımlamasıyla beraber, Kayseri'deki araç sayısı belli oldu. Otomobil, minibüs, kamyonet ve motosiklet gibi çeşitli araçların sayısı arttığı ve kişi başına kaç otomobil düştüğü ortaya çıktı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

TÜİK açıkladı! Kayseri'deki sayıları belli oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2024 yılına ait motorlu kara taşıtları verilerini yayımladı. Verilere göre, Kayseri’deki motorlu taşıt sayısı artış göstermeye devam ediyor. Otomobil, minibüs, kamyonet ve motosiklet gibi çeşitli araçların sayısındaki artış dikkat çekerken, Kayseri’de kişi başına düşen otomobil sayısı da belli oldu.

5 kişiden biri otomobil sahibi

Kayseri’nin 1 milyon 453 bin 715 kişilik nüfusuna karşılık, şehirde toplam 475 bin 997 motorlu taşıt bulunuyor. Şehirdeki otomobil sayısı ise 290 bin 562 olarak kaydedildi. Kayseri’de her 5 kişiden birinin otomobil sahibi olduğu belirlendi.

Motosiklet artışı dikkat çekti

Özellikle otomobil ve kamyonet sayılarındaki artış dikkat çekti. Kayseri’de en çok kullanılan araç türü otomobiller olup, toplam araçların yüzde 61’ini oluşturuyor. Kamyonetler ise 77 bin 140 adetle ikinci sırada yer alırken, motosiklet sayısındaki artış da dikkat çekti.

Otomobiller, Kayseri trafiğinde başı çekerken, toplamda 290 bin 562 adet otomobilin trafiğe kayıtlı olduğu belirtildi. Otomobil kullanımının yaygın olması, trafik yoğunluğunu ve otopark sorunlarını da beraberinde getiriyor. Kayseri’de 2024 yılı itibariyle motosiklet sayısı toplam 39 bin 462 olarak kayda geçti. 

Türkiye genelinde ise motosiklet daha fazla tercih ediliyor. Motosikletler, yüzde 56,8’lik pay ile trafiğe kaydedilen yeni araçların çoğunluğunu oluşturdu. Otomobiller ise yüzde 29,5’lik oranla ikinci sırada yer aldı.