Tüm-İş başkan ve üyeleri 1 Mayıs'ı mezarlıkta karşıladı

Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Şahin ile üyeler, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'nı 2009 yılında iş kazası nedeniyle hayatını kaybeden işçinin mezarını ziyaret ederek karşıladı.

Tüm-İş başkan ve üyeleri 1 Mayıs'ı mezarlıkta karşıladı

Tüm-İş Konfederasyonu tarafından 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı münasebetiyle etkinlikler düzenlendi. Düzenlenen etkinlikler İldem Mezarlığı’nda 2009 yılında iş kazasında hayatını kaybeden Murat Kiraz'ın mezarını ziyaret ile başlarken, Belsin Emniyet Hatıra Ormanı’nda işçi üyeler adına fidan dikilmesi ile son buldu. 
 
İldem Mezarlığı’nda iş kazasından hayatını kaybeden işçinin eşi ve çocuklarının da bulunduğu ziyarette, Kur’an tilaveti ve duanın ardından açıklamalarda bulunan Tüm-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Şahin, mezarlıklarda ziyaret edilenden ziyade ziyaret edenlerin ders alması gerektiğini ifade ederek şunları dile getirdi; “Tüm-İş Konfederasyonu olarak ilk 1 Mayıs aktivitemizi mezarlıkta gerçekleştirmek istedik. İş kazasından ölümler Türkiye’nin acı bir gerçeğidir. Bugün kabrine geldiğimiz Murat kardeşimizde iş kazasından dolayı vefat eden bir işçi kardeşimizdi. Gönül isterdi ki, işçi kardeşlerimiz iş kazasından dolayı mezarlığa değil de, çalıştığı fabrikasından evine gitsinler, çocukları ile evde hemhal olsunlar ve biz burada mezarını değil de evde kendisine su vermeyi arzu ederdik. Mezarlığı ziyaret etmek bizde gelenek hale geldi.”
 
İŞÇİYE DE İŞVERENE DE MESAJ
 
Başkan Şahin, sürdürdüğü konuşmasında mezarlıkta hem işçilere hem de işverenlere verilen iki mesaj olduğunu dile getirerek şunları ifade etti; “Burada ziyaret edilenden ziyade, ziyaret edenler için bir uyarı vardır. Murat kardeşimizin bize verdiği 2 mesaj var. Diğer işçi kardeşlerine ‘İş güvenliğinizi almadan çalışmayın’ mesajını veriyor. Çünkü buraya konduktan sonra bir anlamı kalmıyor. Daha dikkatli çalışma mesajı veriyor. Birde işverenlere ‘3-5 kuruştan kaçıp öbür tarafa götüremeyeceğiniz bir para için insanların canına sebep olmayın’ mesajı veriyor. Biz buna dikkat çekmek istiyoruz. Gerek işverenlerin gerekse işçi kardeşlerimizin iş güvenliği noktasında mutlaka daha hassas davranmaları, geride yetim çocuk bırakmamak için, eşlerini yalnız bırakmamak için dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyoruz.”
 
HER İŞÇİ TÜM-İŞ ÜYESİ SAYISI KADAR FİDAN
 
İldem Mezarlığı’nda Kur’an okunması ve yapılan duanın ardından Başkan Şahin ve Tüm-İş üyeleri ‘her işçi üyenin bir fidanı olsun’ amacıyla Belsin Emniyet Hatıra Ormanlığı’na fidan dikti. Başkan Şahin, burada yaptığı açıklamada ise Tüm-İş Konfederasyonu’na bağlı ne kadar üye işçi varsa onların sayısı kadar fidan dikeceklerini ifade ederek; “Çeşitli bölgelerde dikimi yapılacak olan fidanların dikilmesinde asıl amaç, asgari ücret veya asgari ücretin daha altındaki ücretle halk ağzında ifade edildiği gibi ‘bir dikili ağaçları’ olması çok mümkün olmayan faal işçilerimizin, en azından çevreye duyarlı olmak kaydıyla bir dikili ağacı olsun kampanyası ile her sene bunu üye sayısınca arttırarak gerçekleştireceğiz. Bu sene biraz sembolik bir dikim oldu ama önümüzdeki yıl bu sayı, üye sayımıza eşitlenerek gidecek” ifadelerinde bulundu. Etkinlikler, üyelere verilen yemek ile sona erdi. HABER-FOTO: KAAN AKBAŞ