Tüm Türkiye'yi toplasak bir Kayseri etmiyor…

Tüm Türkiye'yi toplayınca bir Kayseri etmiyor. Kayseri'nin yüz ölçümü Türkiye nüfusuna yetecek kadar büyük. Türkiye nüfusu Kayseri'ye yerleştirmek istendiğinde rahatlıkla sığacak büyüklükte… Detaylar Kayseri Anadolu haberin Kayseri haberinde…

Tüm Türkiye'yi toplasak bir Kayseri etmiyor…

Tüm Türkiye'yi toplayınca Kayseri etmiyor. Türkiye nüfusu 2024 verilerine göre 85 milyona ulaşmış durumda. Kentte daha çok yüksek katlı binalar hakim ancak müstakil evlerde oturmaktan isteyen insan sayısı da oldukça fazla... Yapılan bir araştırmaya göre, eğer tüm Türkiye nüfusunun bir araya toplanıp müstakil evlerde oturmaları sağlanabilseydi neler olurdu hiç merak ettiniz mi?

Tüm Türkiye'yi toplasak bir Kayseri etmiyor…

Türkiye'de evlerde ortalama olarak 4 kişi yaşıyor. Yapılan değerlendirmede Türkiye nüfusunu 4’er kişilik aile olarak yaşayacak şekilde planlanma yapıldı. Her bir aileye 300 metrekarelik alanlar verildi. Bu alanlara prefabrik evler yapılıp oturmaları sağlansaydı gerekli olan yüz ölçümü ortalama Muş ili kadar olacaktı. Kayseri’nin yüzölçümü Muş’a göre ortalama iki katı daha büyük. Muş’un yüz ölçümü 8196 km², Kayseri'nin yüz ölçümü ise 16.975 km²’dir. Yani nerdeyse iki katı daha büyük.  Kentlerde yüksek katlı binalarda yaşamanın yanı sıra müstakil ya da prefabrik evlerde kaldığımız zaman da Kayseri’nin yüz ölçümü genel nüfusu kolaylıkla kaldırabilecek potansiyelin iki katı büyüklükte olduğunu görüyoruz. Bu yüzden rahatlıkla tüm Türkiye'yi toplasak bir Kayseri etmiyor diyebiliriz.