Turizm yatırımcısının ödeyemediği kredi borcu 2 milyon liranın üzerinde

Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle yurdun dört bir köşesinde kutlanırken, madalyonun diğer yüzü ise farklı çıktı.

Turizm yatırımcısının ödeyemediği kredi borcu 2 milyon liranın üzerinde

Kayseri’de kredini borcunu ödeyemeyen turizm yatırımcılarının borcu 2 milyon liranın üzerinde meydana geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK) elde edilen son bilgilere göre, Kayseri’deki turizm yatırımcılarının ödeyemediği kredi borcu 2 milyon 880 bin liraya ulaştı. Kayseri’yi ise 2 milyon 629 bin liralık ödeyemediği kredi borcu bulunan Tokat izledi. 
 
ÖDENMEYEN BORÇLARDA DÜŞÜŞ YAŞANDI
 
BDDK’dan öğrenilen bilgilerde son döneme kıyasla bir önceki dönemde ise Kayseri’deki turizm yatırımcılarının ödenmeyen kredi borcu tutarında düşüş yaşandığı görüldü. Buna göre son dönem ödenmeyen kredi borcu miktarı 2 milyon 880 bin lira iken, bir önceki dönemde ise bu tutarın 2 milyon 962 bin lira olarak gerçekleştiği dikkatleri çekti. 
 
TÜRKİYE’DEKİ ÖDENMEYEN TURİZM KREDİSİ 1 MİLYAR LİRANIN ÜZERİNDE
 
Yurt genelindeki turizm yatırımcılarının ödenmeyen kredi borcu toplamının ise 1 milyar liranın üzerinde olduğu paylaşıldı. Buna göre toplam 1 milyar 216 milyon 164 bin liralık ödenmeyen kredi borcu bulunan turizmciler içerisinde söz konusu tutara en büyük katkısı bulunan ilin ise toplam 560 milyon 93 bin lira ile İstanbul olduğu belirlenirken, onu da sırası ile Antalya ve Ankara takip etti. İller içerisinde ödenmeyen turizm kredisi en az düzeyde olan iller de sırası ile şunlar oldu; ‘Bayburt, Bingöl ve Şırnak.’ HABER: KAAN AKBAŞ