Türk ekonomisi büyüyor! Bakan Şimşek ne dedi?

Türkiye ekonomisi bu yılın ikinci çeyrekte yüzde 3.8 oranında büyüdü. Bakan Şimşek ne dedi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'İn Kayseri haberlerinde...

Türk ekonomisi büyüyor! Bakan Şimşek ne dedi?

Türkiye ekonomisi, 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 3.8 büyüme kaydederek olumlu bir performans sergiledi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, gayri safi yurt içi hasıla (GSYİH) bu dönemde önceki yıla kıyasla yüzde 3.8 artış gösterdi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Uyguladığımız politikaların olumlu etkilerini görmeye başladık." dedi.

Türkiye ekonomisi, 2023 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 3.8 büyüme kaydederek olumlu bir performans sergiledi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023'ün Nisan-Haziran dönemine denk gelen Gayrisafi Yurt İçi Hasıla verisini açıkladı.

Türk ekonomisi büyüyor! - Bakan Şimşek ne dedi?

Buna göre, Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekte bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. İlk çeyrekte büyüme yüzde 4 olarak gerçekleşmişti.

TÜİK'in açıklamasınsa göre diğer hizmet faaliyetleri de 2023 yılı ikinci çeyreğinde %6,6 arttı.

Türk ekonomisi büyüyor! - Bakan Şimşek ne dedi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankası Türkiye ekonomisini iyileştirmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yılın ikinci çeyreğinde büyüme gösteren Türk ekonomisine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek açıklama yaptı. 

Uygulanan politikaların olumlu etkilerini görmeye başladıklarını belirten Şimşek, " Uyguladığımız politikaların makro finansal istikrar üzerindeki olumlu etkilerini görmeye başladık. Bu etkilerin kalıcı olması ve istikrarın sağlanması için gereken adımları atmaya devam edeceğiz. Dengeli ve sürdürülebilir büyüme ile sağlanacak refah artışının toplumun tüm kesimleri tarafından adil paylaşılması önceliğimizdir." dedi.