Türk Kızılayı Suriyeli aileleri unutmadı

Türk Kızılayı Kayseri Şubesi tarafından Kayseri'de ikamet eden Suriyeli ailelere yardım organizasyonu düzenlendi.

Türk Kızılayı Suriyeli aileleri unutmadı

Kayseri Vali Yardımcısı Zekeriya Güven'in katılımları ile başlayan organizasyonda Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç organizasyonu başlatmak üzere konuşmasını yaptı. Uzandaç, Türk Kızılayı göç ve mülteci hizmetleri tarafından ülke genelinde yürütülen çalışmalara Kızılay şubelerinin de destek verdiğini ifade etti ve proje kapsamında geçici olarak koruma altında yaşayan Suriyeli ailelerin yoğunlukta olduğu Şanlıurfa, Gaziantep, İstanbul, Ankara gibi illerde dağıtımlar yapıldığını belirtti. Uzundaç ayrıca, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Muğla ve Manisa gibi illerimizde de ihtiyaç sahibi Suriyeli aileler için tespit çalışmalarının yapıldığını sözlerine ekledi. 
 
Kayseri Vali Yardımcısı Zekeriya Güven'in de katıldığı yardım kampanyasında Güven de, yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunarak, "Türk Kızılayı’na teşekkür ediyorum bu kış gününde böyle bir kampanya başlattıkları için” dedi ve sözlerinde Kayseri’de 60 bin Suriyeli vatandaşı misafir ettiklerini belirtti. Hayırsever vatandaşların Türk Kızılayı’na yardım etmelerini isteyen Güven,  Danişmentgazi Mahallesi’nde ikamet eden 60 ihtiyaç sahibi Suriyeli aileye yardım malzemeleri teslim edilmesinde öncülük gösterdi. 
 
Törenin sonunda Uzandaç, düzenlenen yardım kampanyasının Kayseri’de devam edeceğini ve ihtiyaç sahibi toplam 1036 aile olmak üzere geriye kalan 2. etap Osmanlı Mahallesi ve 3. etap Selçuklu Mahallesi’ne yardımların devam edeceğini belirtti. HABER-FOTO: STAJYER KADİR YÜZÜGÜLDÜ