Türk mutfağının en iyi 25 yemeği seçildi – Kayseri o yemeğiyle zirveye yerleşti!
Dünyaca ünlü gastronomi rehberi TasteAtlas Türk mutfağının en iyi 25 yemeğini açıkladı. Listede Kayseri o yemeğiyle zirveyi kaptı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…
Dünyaca ünlü gastronomi rehberi TasteAtlas Türk mutfağının en 25 yemeğini açıkladı. Listede dikkat çeken bir Kayseri detayı ise gözlerden kaçmadı. Listenin ilk sırasında bulunan Kayseri’ye özgü önemli lezzet tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Peki Kayseri hangi yemeğiyle zirvede? Detaylar Kayseri Anadolu Haber’in bülteninde…
Türk mutfağının en lezzetli yemekleri arasında Kahramanmaraş’tan Gaziantep’e, Konya’dan Afyonkarahisar’a, Şanlıurfa’dan Hatay’a pek çok yörenin lezzetleri bulunuyor.
25’inci sırada Konya’nın meşhur etli ekmeği bulunuyor.
İşte, TasteAtlas’a göre Türk mutfağının en iyi 25 yemeği,
25 – Etliekmek
24 – Haydari
23 – Cacık
22 – Yufka
21 – Gözleme
20 - Islama köfte
19 - Bal kaymak
18 – Fırın sütlaç
17 – Menemen
16 – Tantuni
15 – Sucuk
14 - Katmer
13 – Lahmacun
12 – Künefe
11 – Humus
10 – Lavaş
9 – Sarma
8 - Afyon sucuğu
7 - Kalamar tava
6 - Antep baklavası
5 - Hünkâr beğendi
4 - Mercimek çorbası
3 – Dondurma
2 - Tombik Döner
Son olarak ise 1. sırada Kayseri'ye özel yöresel bir lezzet olan 'Mantı' bulunuyor. Kayseri mantısı TasteAtlas platformu tarafından kullanıcı oylarına göre hazırlanan dünyanın en lezzetli 100 yemeği listesinde 38. sırada yerini almıştı.