Türkiye, 34 bin 395 kez Kayserili o ismi konuştu!

MTM Medya Takip Merkezi'nin Şubat 2025'te En Çok Konuşulan Büyükşehir Belediye Başkanları ile ilgili araştırma sonucu orta koydu. Kayserili o isim en çok konuşulan başkanlar arasında ilk 10'da yer aldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Türkiye, 34 bin 395 kez Kayserili o ismi konuştu!

MTM Medya Takip Merkezi, Şubat 2025’te En Çok Konuşulan Büyükşehir Belediye Başkanları’nı araştırdı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun birinci olduğu listede Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şubat ayında 34 bin 395 kez konuşularak yerel yönetimlere damga vurdu.

Siyasi açıklamalarıyla yankı uyandırdı

Çalışma, internet, sosyal medya, televizyon ve yazılı basını kapsayan 10 bini aşkın kaynak üzerinden yapıldı. Buna göre, Şubat 2025, belediye başkanlarının projeleri, kararları ve siyasi açıklamalarıyla geniş yankı uyandırdığı bir ay oldu. Özellikle ulaşım, su yönetimi, kentsel dönüşüm ve altyapı projeleri vatandaşların günlük yaşamına doğrudan etki eden konular olarak öne çıktı.

Memduh Büyükkılıç 6. sırada

MTM Medya Takip Merkezi, Şubat 2025’te En Çok Konuşulan Büyükşehir Belediye Başkanları’nı araştırdı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun birinci olduğu listede; Mansur Yavaş ikinci Fatma Şahin ise üçüncü sıraya yerleşti. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şubat ayında 34 bin 395 konuşularak listede altıncı sıraya yerleşti.

Dönüşüm çalışmalarıyla dikkat çekti

Söz konusu dönemde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, davalar ve siyasi polemiklerin yanı sıra büyükşehirlerdeki ulaşım ve altyapı projeleriyle öne çıkarken, Memduh Büyükkılıç, Cemil Tugay, Mustafa Bozbey ve diğer başkanlar ise şehirlerindeki dönüşüm çalışmalarıyla dikkat çekti.

İşte Büyükkılıç'ı gündeme gelme nedeni

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2 milyon 884 bin kez konuşularak şubat ayında yerel yönetimlerde en çok konuşulan isim oldu. İstanbul’da ulaşım zammı, su fiyatlarındaki artış ve yeni metro projeleri öne çıkan konular arasındaydı.

İBB’nin toplu taşıma yatırımları ve fiyat tarifesi çokça konuşuldu. Öte yandan İmamoğlu’nun 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimleri için siyasi hamleler yaptığı iddiaları ve diploma soruşturması da gündemi belirleyen konular arasında yer aldı.

Altıncı sırada yer alan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 34 bin 395 kez konuşularak şubatta kış turizmi ve Erciyes Kayak Merkezi projeleriyle öne çıktı. Büyükkılıç’ın turizm yatırımları ve kış sporlarına yönelik kampanyaları da yerel basında geniş yer buldu.