Türkiye Adalet Vakfı'ndan kadın cinayetlerine karşı çağrı!

Türkiye Adalet Vakfı (TURAV), kadın cinayetlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir çağrıda bulundu. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Türkiye Adalet Vakfı'ndan kadın cinayetlerine karşı çağrı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Adalet Vakfı (TURAV), kadın cinayetlerine karşı farkındalık oluşturmak amacıyla önemli bir çağrıda bulundu. Son yıllarda artan kadın cinayetlerine dikkat çeken vakıf, kadına yönelik şiddetin ülkemizin toplumsal düzenini tehdit eden en acımasız gerçeklerden biri olduğunu vurgulayarak, kadın cinayetlerinin son bulması için toplumun her kesiminde güçlü bir farkındalık yaratılması gerektiğini belirtti.

TURAV'dan yapılan açıklamada, yaşanan bu trajik olaylara dikkat çekmek ve toplumsal bir hareket başlatmak amacıyla siyah kıyafetler giyilmesi çağrısında bulunuldu. ‘Siyah hem yasın hem de direnişin rengidir’ ifadesiyle, şiddetin karanlığına karşı birlik olmanın önemine dikkat çekildi. Vakıf, adaletin ve barışın ışığını yaymanın vaktinin geldiğini belirterek, bu çağrı ile kadın cinayetlerine karşı toplumda daha geniş bir duyarlılık oluşturmayı amaçlıyor.

‘Susmayacağız, Mücadelemiz Devam Edecek!’

Kadın cinayetleri son bulana kadar susmayacaklarını vurgulayan TURAV yetkilileri, adaletin ve eşitliğin ışığında, güven ve barış dolu bir Türkiye için mücadele etmeye devam edeceklerini belirttiler.

TURAV hakkında

Kuruculuğunu ve yönetim kurulu başkanlığını avukat Zeki Gümüş’ün üstlendiği, Türkiye Adalet Vakfı, 2021 yılında Türkiye'nin adalet sistemini güçlendirmek ve toplumsal dönüşüm süreçlerine liderlik etmek amacıyla ‘Herkes İçin Değil Her Şey İçin Adalet’ sloganıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur.