Türkiye asgari ücrette kaçıncı sırada?

2023 asgari ücret ara zammı görüşmeleri ile birlikte vatandaşlar Türkiye'nin AB ülkeleri arasında kaçıncı sırada olduğunu araştırıyor. Peki Türkiye asgari ücrette kaçıncı sırada? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde..

Türkiye asgari ücrette kaçıncı sırada?

Türkiye'de asgari ücretin 8 yıllık düşüşü AB ülkeleri arasındaki asgari ücret sıralamasında bir kez daha gözler önüne serildi. 2015 yılına dek pek çok Doğu Avrupa ülkesinin üzerinde olan asgari ücret için tablo tersine döndü. Türkiye'deki asgari ücret yalnızca AB ülkeleri arasında değil Sırbistan ve Karadağ gibi ülkelerin de gerisinde kaldı. Eurostat verilerine göre, Türkiye 13 Haziran itibarıyla, Arnavutluk’un ardından en düşük asgari ücreti veren ikinci ülke oldu.

Türkiye asgari ücrette kaçıncı sırada?
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren zam kararında henüz bir rakam çıkmazken Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bakanı Vedat Bilgin, seçimden önce söylediği "Cumhuriyet tarihinde dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenlemeyi ocak ayında yaptık. Temmuzda da aynısını yapacağız. Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak" sözlerinden hareketle 500 dolar beklentisi ortaya çıkmıştı.

Türkiye asgari ücrette kaçıncı sırada?
Fakat ikinci toplantının ardından açıklama yapan Türk-İş temsilcisi Ramazan Ağar, "500 dolar üzerinden konuşmuyoruz. TL olarak konuşuyoruz. İki taraftan da hiç rakam gelmedi bugün masaya, bizden de. Bu hafta üçüncü kez bir araya geleceğiz" dedi. Ağar'ın açıklamaları '500' dolar beklentisini de ortadan kaldırdı.

Türkiye asgari ücrette kaçıncı sırada?
En düşük asgari ücret Türkiye'de
Öte yandan Türkiye’deki asgari ücret yalnızca AB üyesi ülkelerin gerisinde kalmadı, Sırbistan ve Karadağ gibi ülkeler de Türkiye’yi geride bıraktı.
Eurostat verilerinde yer alan 27 Avrupa ülkesi arasında Türkiye 13 Haziran itibarıyla, Arnavutluk’un ardından en düşük asgari ücreti veren ikinci ülke oldu.