Türkiye'de geliri en yüksek ve düşük olan iller açıklandı – Kayseri'de durumlar nasıl?

Türkiye'de gelir dağılım istatistiklerinin hesaplandığı Gelir ve Yaşam koşulları araştırması yayınlandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yapılan araştırmanın sonucunda Türkiye'de geliri en yüksek ve en düşük illeri açıkladı. Bakın Kayseri'de durumlar nasıl? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Türkiye'de geliri en yüksek ve düşük olan iller açıklandı – Kayseri'de durumlar nasıl?

TÜİK, yayımladığı son araştırmada Türkiye’de geliri en yüksek ve düşük olan illeri açıkladı. Türkiye’de yıllık ortalama hane halkı kullanılabilir geliri geçen yıl ve bir önceki yıla göre yüzde 84,1 artış göstererek 181 bin 200 TL’ye ulaştı. İstanbul gelirde zirveye ulaşırken bakın Kayseri’de durumlar nasıl?

Toplam gelir içinde en yüksek pay, yüzde 48,5 ile maaş ve ücret gelirlerinde oldu. İkinci sırada yüzde 22,1 ile bir önceki yıla göre müteşebbis gelir bulunuyor. Üçüncü sırayı yüzde 17,6 ile sosyal transfer geliri aldı. Tarım gelirinin müteşebbis geliri içindeki payı yüzde 20,5 olurken emekli ve dul-yetim aylıklarının sosyal transferler içindeki payı yüzde 88,4 olarak gerçekleşti.

En yüksek gelir İstanbul’da Kayseri kaçıncı sırada?

Türkiye'de yaşanan deprem nedeniyle Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye bölgesinde alan çalışması yapılamadı. Türkiye'de yıllık ortalama eşdeğer hanehalkı kullanılabilir fert geliri 2023 yılında 90 bin 116 TL iken, İBBS 2. Düzey bölgeleri itibarıyla en yüksek olduğu bölge 124 bin 723 TL ile TR10 (İstanbul) bölgesi oldu.

Kayseri araştırmada TR72 bölgesinde yer aldı. Üçüncü sırada yer alan Kayseri’de hanehalkı kullanılabilir fert geliri 69.000- 89.999 TL arasında yer aldı.

Türkiye'de geliri en yüksek ve düşük olan iller açıklandı – Kayseri'de durumlar nasıl?