Türkiye'de ilk - Kayseri'de yapılıyor

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Germir Bakkaloğlu Konağı restorasyon çalışmalarını inceledi. Palancıoğlu, 'Yakında burası 'Bağ Müzesi' olacak' dedi.  Bu projenin Türkiye'de ilk olacağının altını çizen Palancıoğlu, dikkat çeken bilgiler verdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Türkiye'de ilk - Kayseri'de yapılıyor

Melikgazi Belediyesi Türkiye’de bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Başkan Palancıoğlu, Germir Bakkaloğlu Konağı restorasyon çalışmalarını yakından inceledi. 

Türkiye'de ilk - Kayseri'de yapılıyor

Kayseri’nin bağ kültürünü korumak ve gelecek nesillere aktarmak için kolları sıvadıklarını kaydeden Palancıoğlu, “Bakkaloğlu Konağı, 5 bin metre bir bahçesi var. Burasını Bakkaloğlu ve Cıngıllıoğlu ailesinden şartlı olarak belediyemize aldık. Burada Bakkaloğlu Konağı varmış, yıkılmış, 17 hissedarı varmış, Türkiye’de bir ilki yapıyoruz. Burasını Bağ Müzesi haline getiriyoruz. Kayseri’nin bağ kültürünü yansıtmak için, özellikle pandemi ve depremden sonra bağlarını villalar yapılıyor, dolayısıyla kuyular gidiyor, örtmeler gidiyor maalesef ağaçlar, dut ağaçları gidiyor. Onun için elimizden olan bağları korumak ve gelecek nesillere aktarmak için bağ müzesi yapıyoruz. Burada ceviz ağacı, dut ağacı olacak. Kuyumuz olacak, aşırmamız olacak. İçine eski bağlarımız gibi sedirli, halılı inşallah güzel bir şekilde döşeyeceğiz. Burada, sadece konağın izi vardı, bütün taşlarını çıkardık ve konak yapılıyor. İnşallah burayı en kısa zamanda bitireceğiz ve Kayseri’ye kazandıracağız” ifadelerini kullandı.