Türkiye'de Patent Başvuruları Rekora Koşuyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın devreye aldığı patent politikalarında Türkiye rekora koşuyor. Peki Kayseri patent başvurusunda neler yapıyor? Erciyes Üniversitesi'nde patent başvurusu nasıl yapılır? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Türkiye'de Patent Başvuruları Rekora Koşuyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın devreye aldığı patent politikalarında Türkiye rekora koşuyor.

Dünyadaki değişimi yakından takip etmek amacıyla gündeme alınan tasarım ve patent uygulamalarında dünya sıralamasına giren Türkiye, katma değerli üretim çalışmalarını artırarak, yerini sağlamlaştırıyor. Dünya Fikri Mülkiyet Örgütünün yayımladığı 2023 Raporu’na göre, geçen yıl 3,5 milyon gibi rekor sayıda patent başvurusu yapıldı. Patent almada büyümenin arttığı görüldü. Bir önceki yıla göre patent başvurularında Güney Afrika, Hindistan, Endonezya ve Türkiye’de artışlar kaydedildi.

Kayseri’de patent almada Erciyes Üniversitesi öncülük yapıyor. Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi Fikri Haklar Birimi ile yüz yüze veya online görüşmelere ayarlayarak, uzman patent profesyonellerden destek alarak buluş bildirim formunu doldurup sürecinizi başlatabiliyorsunuz. Erciyes Teknopark bünyesinde bulunan ETTO, öğrencilerle bir araya gelerek öğrencilere uygulamalı patent eğitimi veriyor.

Elde edilen verilere göre TÜRKPATENT'in 2022 yılı ilk 6 ay istatistiklerine bakıldığında patent başvurusunda en fazla patent başvurusu yapan üniversiteler arasında ilk sırayı 17'şer başvuruyla Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Gelişim Üniversitesi paylaşırken ikinci sırada 13 başvuru ile Erciyes Üniversitesi, üçüncü sırada ise 12'şer başvuru ile İstanbul Teknik Üniversitesi, Üsküdar Üniversitesi ve Ege Üniversitesi yer almıştı.