Türkiye'den şirket topluyorlar – Kayseri'yi de gözlerine kestirdiler!

Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye'den şirket almaya doymuyor. Geçtiğimiz gün Kayseri ile protokol imzalayan BAE'lilerin neden burayı tercih ettiği merak konusu olurken, vatandaşlar arasında 'BAE'liler Kayseri'yi gözüne kestirdi' yorumlarını da beraberinde getirdi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Türkiye'den şirket topluyorlar – Kayseri'yi de gözlerine kestirdiler!

Özellikle liman işletimi, enerji gibi alanlara yatırım yapmaya başlayan Birleşik Arap Emirlikleri Türkiye’yi gözüne kestirdi. Geçtiğimiz gün Kayseri’de KTO ile protokol imzalayan BAE’lilerin ise neden burayı tercih ettiği merak konusu oldu.

Türkiye'den şirket topluyorlar – Bu sefer de Kayseri'yi gözlerine kestirdiler!

Geçtiğimiz aylarda Türkiye ile Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması (CEPA) imzalayan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Türkiye’ye 50,7 milyar dolar değerinde 13 projenin yaşama geçirileceğini, yıllık ticaret hacminin 40 milyar doların üzerine çıkarılacağını ve 125 bin yeni istihdam yaratılacağını açıklamıştı.

Son olarak İz Yatırım Holding’in sahibi olduğu teknoloji devi PWT Teknoloji A.Ş.’nin yarısının BAE’li yatırımcılar tarafından satın alındığını duyurdu.

BAE’lilerin Kayseri ile işbirliği protokolünü duyan Kayserililer ‘BAE’liler bu sefer de Kayseri’yi gözüne kestirdi’ yorumlarında bulundu.

İşte BAE'lilerin Kayseri'ye gelme sebepleri!

Kayseri Ticaret Odası (KTO); Birleşik Arap Emirlikleri ile ticari işbirliğinin artması, ortak projelerin hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir iş uygulamalarına imkân sağlaması adına Abu Dabi Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği protokolü imzalandı.
Girişimin hedefi 2024 yılı sonuna kadar dünyanın dört bir yanındaki çeşitli odalar ve iş destek ofisleriyle 100 ortaklık imzalayarak Abu Dabi’deki işletmelerin dünyanın dört bir yanındaki ticaret odaları ve iş destek ofislerine kayıtlı 3 milyondan fazla uluslararası şirkete erişimini kolaylaştırmaktır. Abu Dhabi Chamber’s Bussiness Platform (Abu Dabi Odalar arası İş Platformu) kapsamında düzenlenen İş Birliği anlaşmasının Türkiye’de sadece Kayseri Ticaret Odası ve İstanbul Ticaret Odası ile imzalandığı belirtildi.

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy konuyla ilgili açıklamasında, ‘Bizler, bu işbirliği protokolü ile daha da güçlenen ilişkilerimiz sayesinde, ticaret hacmimizi artırarak ekonomik büyümeye katkı sağlayacak projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu protokolün imzalanmasıyla, iş dünyamızın uluslararası alanda daha rekabetçi olmasını ve yeni pazarlara açılmasını destekleyeceğiz. Ülkeler arasında köprü kurarak ihracat ve ithalat kapasitelerinin artırılmasına imkân sunacaktır. BAE ile ihracatımız 41 milyon Dolar, ithalatımız 2 milyon Dolar, toplam ticaret hacmimiz 43 milyon 36 bin Dolar’ dedi.