Türkiye hem 58. hem 106. Oldu!

Türkiye, Speedtest'in küresel internet hızlarını sıraladığı Speedtest Küresel Endeksi'nde mobil internet hızı açısından 58. sırada yer alırken, sabit internet hızında aynı başarıyı gösteremedi ve 106. sırada yer aldı. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haber'de...

Türkiye hem 58. hem 106. Oldu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye, Speedtest’in küresel internet hızlarını sıraladığı Speedtest Küresel Endeksi'nde mobil internet hızı açısından 58. sırada yer alırken, sabit internet hızında aynı başarıyı gösteremedi ve 106. sırada yer aldı. 

Türkiye hem 58. hem 106. Oldu!

Dünya genelindeki internet hızlarının karşılaştırıldığı endekste, Türkiye’nin mobil internet performansı nispeten iyi bir sıralamada bulunuyor. Mobil internet hızındaki bu durum, ülkedeki mobil internet altyapısının ve erişim olanaklarının geliştiğini gösteriyor. Yine de tüm bu göstergelere rağmen Türkiye gelişmiş ülkeler ile kıyaslandığında hâlâ ortalamanın gerisinde kalıyor.

Türkiye hem 58. hem 106. Oldu!

Sabit İnternette Durum Vahim

Sabit internet hızlarında ise Türkiye’nin 106. sırada yer alması dikkat çekiyor. Bu vahim tablo, Türkiye’nin sabit internet altyapısında iyileştirme yapılması gerektiğini işaret ediyor. Sabit internet hızının bu kadar düşük olması, Türkiye’de çevrim içi eğitim ve iş süreçlerini de olumsuz etkileyebileceği söyleniyor.

Gelişmiş Ülkeler ile Kıyaslama

Küresel sıralamada Türkiye’nin mobil internet hızında 58. sırada yer alması iyi bir gelişme olarak karşılansa da, sabit internet hızında 106. Sırada yer alması, genişbant internet hizmetlerinin iyileştirilmesi gerektiğini ortaya koyuyor. 

Dijital Dönüşüm İçin Geliştirilmesi Gerekiyor

Uzmanlar, daha yüksek hızlar ve daha stabil bağlantılar için mevcut altyapının güçlendirilmesi ve özellikle kırsal bölgelerde genişbant erişimin artırılması gerektiğini vurguluyor.