Türkiye kardeş ülkenin gerisinde kaldı!

Türk Lirası kardeş ülke Azerbaycan manatının da gerisinde kaldı. Azerbaycan manatı rekor tazeliyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Türkiye kardeş ülkenin gerisinde kaldı!

Son yıllarda Türk Lirasında yaşanan değer kaybı, birçok para biriminde olduğu gibi Azerbaycan manatının da gerisinde kalmasına neden oldu.

Yaşanan dalgalanmayla birlikte Azerbaycan manatı Türk Lirasının karşısında daha değerli hale geldi. Sürekli rekor tazeleyen Azerbaycan manatı şu anda 20,02 TL’den işlem görüyor.

Türkiye kardeş ülkenin gerisinde kaldı!Azerbaycan’ın enerji rezervleri ve petrol fiyatlarındaki yaşanan gelişmeler para birimi manatın değerini artıran önemli faktörler arasında yer alıyor. Türk Lirası ve diğer döviz kurundaki dalgalanmalar Azerbaycan manatının değerinin artmasına yol açarken, döviz kurundaki bu değişiklikler, ülkeler arasındaki ticaret ve yatırım ilişkilerini nasıl etkileyecek merak ediliyor.

Azerbaycan’dan ithalat yapan firmalar için maliyetlerin artması söz konusu olurken, yatırımcılar için de yeni fırsatlar doğurabileceği ifade ediliyor.

Türk Lirasının Azerbaycan manatı karşısında değer kaybı birçok kullanıcı tarafından, 'Geldiğimiz noktaya bak. Her şey için teşekkürler...' yorumlarına sebep oldu.