Türkiye Kart, Kayseri'de kullanıma açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve PTT A.Ş. iş birliği ile yürütülen Türkiye Kart Projesi, Kayseri'de toplu taşıma sistemine entegre edilerek vatandaşların kullanımına sunuldu. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de...

Türkiye Kart, Kayseri'de kullanıma açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve PTT A.Ş. iş birliği ile yürütülen Türkiye Kart Projesi, Kayseri’de toplu taşıma sistemine entegre edilerek vatandaşların kullanımına sunuldu. Türkiye’deki ilk 5 pilot il arasında yer alan Kayseri, bu yeni dijital ödeme sistemiyle ulaşımda yenilikçi bir adıma imza attı.

‘Kayseri, Vizyon Projelerin Parçası Olmaya Devam Ediyor’

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye Kart’ın Kayseri’de devreye girmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bu sistemin toplu taşıma için yeni bir ödeme seçeneği sunduğunu belirtti. Büyükkılıç, ‘Kayseri'nin ilk 5 pilot il arasında olması, şehrimizin yeniliklere açık ve vizyon projelerin her zaman bir paydaşı olduğunun göstergesidir,’ dedi. Ayrıca, projeye destek veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na ve PTT A.Ş. Genel Müdürü Dr. Hakan Gülten’e teşekkürlerini iletti.

Türkiye Kart, Kayseri'de kullanıma açıldı

Proje Hakkında Teknik Bilgiler

Kayseri Ulaşım A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Canbulut ise projenin detayları hakkında bilgi vererek, 7 Nisan 2023’te imzalanan anlaşmayla projeye başlandığını ifade etti. Kayseri Ulaşım A.Ş., PTT A.Ş. ve E-Kent Geçiş Sistemleri ekiplerinin katkılarıyla yürütülen geliştirme, entegrasyon ve test çalışmalarının ardından projenin birinci fazı tamamlanarak Türkiye Kart’ın tam ve indirimli öğrenci kartlarının toplu taşıma sisteminde kullanılabilir hale getirildiğini belirtti.

Canbulut, tam kartların PTT şubelerinden, indirimli öğrenci kartlarının ise www.turkiyekart.gov.tr üzerinden başvuru yapılarak temin edilebileceğini bildirdi. Projenin ikinci fazı kapsamında, Türkiye Kart’ın diğer kart türleri için de kullanılabilmesi adına çalışmaların devam ettiğini ve kısa süre içinde yeni kart seçeneklerinin de sisteme dahil edileceğini ekledi.

Mevcut Kart38 Kartları Geçerliliğini Koruyacak

Kayseri’de halen kullanılmakta olan Kart38 kartlarının kullanımının devam edeceğini belirten Canbulut, bazı basın organlarında yer alan ‘Kart38 iptal edilecek’ yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı. Türkiye Kart Projesi’nin Kayseri halkı için faydalı bir alternatif ödeme yöntemi sunduğunu ifade eden Canbulut, toplu ulaşım kullanıcılarının bu yenilikten en iyi şekilde yararlanabilmeleri için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Kayseri, dijitalleşme ve yenilikçi projelerle ulaşıma katkı sağlayarak şehrin yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.