Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya yürüdüler!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalar Birliği'nin (TÜRMOB) çağrısı üzerine Türkiye'nin dört bir yanından Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Ankara'ya yürüdü. Büyük tepki yürüyüşünün detayları Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya yürüdüler!

TÜRMOB'un çağrısı üzerine, usulsüzlük cezalarının yüksekliğini ve küçük hataların bile ağır cezalar verileceği kararına tepki olarak SMMMO, tüm Türkiye’de bulunan muhasebeciler ve mali müşavirleri Ankara’da buluşmaya davet etti. Usulsüzlük cezalarının yüksekliği nedeniyle rahatsızlık duyan muhasebeci ve mali müşavirler, bu buluşmada bir araya gelerek seslerini duyuracaklarını açıkladılar. 

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya yürüdüler!

Bu duruma tepki gösteren Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), TÜRMOB'un çağrısıyla bugün Ankara’ya gitti. Muhasebe Gönüllüleri, sosyal medyada yaptığı paylaşımda usulsüzlük cezalarının aşırı şekilde artırıldığını ifade ederek, bu durumun küçük hatalarda bile vergi mükelleflerine yıllık gelir vergisinden daha yüksek cezalar verilmesine neden olabileceğini vurguladı. Bu açıklamayla, muhasebeciler ve mali müşavirler arasında büyük yankı uyandırdı.

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya yürüdüler!

Türkiye’nin 4 Bir Yanından Gittiler!

Tüm Türkiye’den katılımın sağlanan mitingde meslek mensuplarının yaşadıkları meslek sorunlarının çözümü için talepte bulunulacak. Ayrıca enflasyon düzeltmesi uygulamasının geçici vergi dönemlerinde yapılmaması konusunda daha önceden gündeme getirilen talepler de tekrarlanacak.

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya yürüdüler!

Mitinge katılım sağlayan bir Mali Müşavir ile yapılan görüşmede, ‘Yoğun iş yükü, sistem altyapısının yetersizliği ve her yere ayrı ayrı bilgi girişi yapmaktan şikayetçiyiz. Talebimiz kendi aralarında bir veri transferi yapmaları, veri havuzu oluşturmalarıdır. Zaten iş yoğunluğumuz çok fazla. İş yerlerimiz evimiz oldu. İnsanca çalışmak ve gerçek anlamda mali tatil yapmak istiyoruz. Enflasyon dönemlerinde geçici vergi dönemlerinde bilanço hazırlayamayız. Enflasyon düzeltmesinin yıllık olarak yapılmasını talep ediyoruz’ ifadelerinde bulundu. Miting alanının oldukça kalabalık olduğunu ayrıca ifade ederek, ‘Türkiye’nin dört bir yanından artık çok yorulduğumuz için toplanarak geldik. Sesimizi duysunlar, yoksa yine geliriz’ ifadelerinde bulundu. Deprem bölgelerinde bulunan sıkıntıların arttığını ifade ederek, ‘Deprem bölgesinde mücbir sebep uzatılmalı’ talebinde de bulundular.