Türkiye'nin en büyüğü Kayseri Millet Bahçesi'nde!

Türkiye'nin en büyük biyoloji göleti Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde bulunuyor. Vatandaşlara sıcak havada serinlik sağlaryan fıskiyeler aynı zamanda görsel şölen de sunuyor. Peki Biyolojik gölet ne demek? Kayseri'de Biyolojik gölet içerisinde neler barındırıyor? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Türkiye'nin en büyüğü Kayseri Millet Bahçesi'nde!

Türkiye'nin en büyük biyolojik göleti 1 milyon 260 metrekare alana sahip Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde bulunuyor. Gölet kenarı boyunca devam eden 1 kilometrelik iskele yolu boyunca vatandaşlar yürüyüş yapıyor veya kafe/restoranlarda hizmet alıyor. Kendi kendini temizleyen biyolojik gölet şehrin merkezinde görsel şölen sunuyor.

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi geçtiğimiz son baharda kapılarını Gastronomi Günleri ile birlikte açtı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapımı tamamlanan 1 milyon 260 bin metrekarelik toplam alanda park, eğlence merkezi, kafeler, yürüyüş ve aktivite alanları yaz aylarında vatandaşların uğrak noktası oldu.

Türkiye'nin en büyüğü Kayseri Millet Bahçesi'nde!

Biyolojik Gölet ne demek?

Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde Türkiye’nin en büyük biyolojik göleti özelliğine sahip bir göleti içerisinde barındırıyor. Biyolojik gölet, kendi ekosistemindeki bitkiler ve faydalı bakteriler sayesinde herhangi bir kimyasal olmadan kendi kendini temizleyen göletlerdir. Bölge iklimine uygun olarak seçilen bu bitkiler de su döngüsünü besleme, bölge iklimini iyileştirme, su kaynağını temizliyor.

Millet Bahçesi içerisindeki gölet ile su rezervini korumak, zenginleştirmek ve kullanılan bitkilerle birlikte biofiltrasyon sağlamak ve estetik tasarımlarla bölgede rekreasyon alanları oluşturmak hedefleniyor.

Türkiye'nin en büyüğü Kayseri Millet Bahçesi'nde!

Kayseri Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde yer alan biyolojik gölette Nilüfer (Nymphae), İris (iris pseudocarus), Japon Şemsiyesi (Cyperus alternifolius), kargı (Arundo donax),  Alacalı Eğir otu (Acorus calamus variegata),  Kısa eğir otu (Acorus grandina), pontaderya (Acorus grandinave pontederia cordata) türlerinden toplam 30 bin adet su bitkisi kullanıldı.

İçerinde 16 bin 500 adet su bitkisiyle biofiltrasyonu sağlayan gölet üzerinde farklı malzemelerden yapılmış, farklı tasarımlara sahip 4 adet köprü de yayaların hizmetine sunuldu.

Biyolojik gölet kenarı boyunca devam eden 1 kilometrelik iskele yolu boyunca ve gölet manzarasına hâkim 2 farklı noktada 16 adet kafe-restoran birimi de vatandaşlara hizmet veriyor.