Türkiye'nin en büyük mobilya fuarı Kayseri'de kapılarını açtı!

Nobel Expo tarafından mobilyanın merkezi Kayseri'de düzenlenen Türkiye'nin en büyük mobilya şehirlerinden yüzlerce üretici, dünyanın dört bir yanından profesyonel satın almacılar ile buluşacağı Anamob Anadolu Mobilya Fuarı düzenlenen törenle açıldı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Türkiye'nin en büyük mobilya fuarı Kayseri'de kapılarını açtı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mobilyanın merkezi Kayseri’de düzenlenen Türkiye’nin en büyük mobilya şehirlerinden yüzlerce üretici, dünyanın dört bir yanından profesyonel satın almacılar ile buluşacağı Anamob Anadolu Mobilya Fuarı düzenlenen törenle açıldı.

Açılış törenine Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Ahmet Güleç, KTO Başkanı Ömer Gülsoy, KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Nobel Şirketler Grubu Başkanı Erhan Çelik, mobilya üreticileri katıldı. OSB Uluslararası Fuar Merkezinde 9 - 13 Ekim tarihleri arası gerçekleşecek Anadolu Mobilya Fuarı’nın sunuculuğunu ünlü haber spikeri Julide Ateş yaptı.

Türkiye'nin en büyük mobilya fuarı Kayseri'de kapılarını açtı!

İlk olarak söz alan KAYMOS Başkanı Hasan Arapoğlu Kaymos’un 10. Yılı ile taçlanan fuarın hayırlı olmasını diledi.

Nobel Şirketler Grubu Başkanı Erhan Çelik Türkiye’de yapılan Fuarlar ile ilgili konuştu. Anamob fuarını 9 bini aşkın yabancı ziyaretçinin takip edeceğini  söyleyen Çelik yurtdışı çalışmaları konusunda özenli davrandıklarını söyledi.

Fuarın ev sahipliğini yapan Organize  Sanayi Bölgesi Başkanı Mehmet Yalçın yüzlerce üreticimizle dünyanın dört bir yanından gelen profesyonel alım heyeti ile buluşuyor dedi.Fuarın  çok büyük ses getireceğinin söyleyen Yalçın fuarda her metrekarenin dolu olduğunu söyledi. OSB Başkanı Mehmet Yalçın mobilya sektörünün Kayseri’de 30 bine yakın istihdam sağladığını söyledi.

Daha sonra söz alan KAYSO Başkanı Mehmet Büyüksimitçi Kayseri’nin mobilyanın başkenti olduğunu söyledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden alınan rakamları paylaşan Büyüksimitçi Türkiye’de üretilen on kanepeden dördünün kayseri’de üretildiğini söyledi.

KTO Başkanı Ömer Gülsoy ise fuarın iğne oyası gibi işlendiğini söyleyerek emeği geçenleri tebrik etti. Bu kadar ziyaretçinin şehre gelecek olmasının şehrin  hayat standardını yükselteceğini belirtti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Ahmet Güleç Kayseri’nin mobilya üretiminde tasarımdan argeye  dünyada adından söz ettirdiğini söyledi. Bunun devamı için bu tarz etkinliklerin önemi vurgu yaptı. Mobilya sektörünün gelişmiş ülkelerden aldığı kaybetmemek için döviz kuru ile enflasyon arasındaki dengeyi bulmamız gerekiyor diyen Güleç bu konunun dermanının yetkililer olduğunu söyledi.

Türkiye'nin en büyük mobilya fuarı Kayseri'de kapılarını açtı!

AK Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu Kayseri’nin Fuarlar şehri olduğunu ifade etti. Kayseri’nin ileride dijital fuarlar merkezi olacağını söyleyen Çopuroğlu Türkiye’de bir yılda onay verilen fuarların 348 olduğunu söyledi

Fuar’ın açılışında konuşma yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek solanda misafir olarak bulunan Kayseri’nin hayırsever iş insanları Osman Ulubaş ve Mehmet Altun’u selamlayarak başladığı konuşmasında fuarın açılışını bayram günlerine benzetti. 3 yıldır düzenlenen ANAMOB fuarlarının bayram havasında geçtiğini söyleyen vali Çiçek ticaret şehri Kayseri’de fuarların şehrin ekonomisine ve diğer sektörlere de büyük katkı sağladığını söyledi.

Program kurdele kesimi ve protokolün Fuarı gezmesiyle son buldu.