Türkiye'nin En Hızlı İnternet Sağlayıcısı Açıklandı!

Fransız kökenli şirket nPerf, 2023 Temmuz'dan 2024 Temmuz'a kadar olan dönemde, Türkiye'deki Telekom operatörlerinin mobil ve sabit internet performanslarına ilişkin verileri paylaştı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Türkiye'nin En Hızlı İnternet Sağlayıcısı Açıklandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Telekom operatörlerinin hem indirme hem yükleme hızlarını ve gecikme sürelerini (ms) içeren en hızlı internet sağlayıcısı listesini yayımladı.

Sabit internet alanında, Turknet en hızlı internet sağlayıcısı olarak belirlendi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da performans raporlarında zirvede yer alan Turknet, sabit internet bağlantısında yine birinci sırada yerini aldı.

nPerf puanlarına göre; her operatör için indirme ve yükleme hızları, gecikme süresi, akış ve gezinme testlerinin performans indeksleri ve QoE ölçümlerini içeren listede Turknet’i Türk Telekom ve GIBIRNET izledi. Yayınlanan tabloda görüldüğü üzere, Turknet hem indirme hem de yükleme hızlarında rakiplerinin önünde yer alıyor.

Mobil internet alanında ise Turkcell ve Vodafone arasında kıyasıya bir rekabet gözlemleniyor. Turkcell, indirme ve yükleme hızları bakımından rakiplerinin önünde bulunurken, internet gezinti hızları ve gecikme sürelerinde Vodafone önde. YouTube’da video izleme hızları konusunda ise Türk Telekom zirvede yer alıyor.

Her iki tabloya da bakıldığında, Türkiye’de mobil internet hızları ve verimliliği konusunda karmaşık bir durum söz konusu olsa da, sabit internet alanında Turknet bu yıl da liderliğini sürdürüyor.

Siz bu veriler hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangi mobil ve sabit internet sağlayıcısını kullanıyorsunuz ve memnun musunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında paylaşmayı unutmayın.