Türkiye'nin En Kalabalık 7. Mahallesi Kayseri'de

Kayseri'nin Talas ilçesi yer alan Mevlana Mahallesi, Türkiye'nin 7. en büyük mahallesi olup, yeni açılan tramvay hattıyla dikkat çekiyor. Mahalle, özellikle üniversite öğrencilerinin yoğun bir şekilde yaşamasıyla bilinirken, tramvay hattının 4 gün boyunca ücretsiz oluşu büyük ilgi görmeye devam ediyor. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin Kayseri Haberinde...

Türkiye'nin En Kalabalık 7. Mahallesi Kayseri'de
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Talas ilçesine bağlı Mevlana Mahallesi, giderek artan nüfusu ile dikkat çekiyor.

Anadolu'nun merkezi, Kayseri'nin incicisi olan bu mahalle, 89 bin 989 ile Türkiye'nin 7. en büyük mahallesi unvanına sahip. Buna ek olarak, bu rakam ile Mevlana Mahallesi, çoğu ilçeyi geride bırakmış durumda. Kayseri'nin en kalabalık mahallesi olma özelliğini taşıyan Mevlana Mahallesine ulaşım çok daha kolay hale geldi. 

Mahallenin öne çıkan bir diğer özelliği üniversitelere yakın olması. Hem Kayseri Üniversitesi'nin, hem de Erciyes Üniversitesi'nin komşusu olan bu mahalle, öğrencilerin yoğun olduğu bir bölge olarak biliniyor.

28 Ekim'de hizmete açılan Talas Mevlana – Kayseri Cumhuriyet Meydanı tramvay hattı ise mahalle sakinleri için büyük bir rahatlık ve mutluluk kaynağı oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tramvay hattının açılmasıyla birlikte bu hizmetin 4 gün boyunca ücretsiz olduğunu açıklamıştı. Sosyal medya üzerinden bu duyurunun yapılmasıyla birlikte vatandaşlar bu mahalleye daha çok ilgi gösteriyor. Başkan Büyükkılıç'ın bu jesti , mahalle sakinlerinden büyük takdir topladı.