Türkiye'nin en kalabalık ilçesi belli oldu - Kayseri'nin en kalabalık ilçesi ve mahallesi neresi?

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi belli oldu. Peki İç Anadolu'nun en büyük 3. şehri olan Kayseri'nin en kalabalık ilçesi ve mahallesi neresi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri bülteninde…

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi belli oldu - Kayseri'nin en kalabalık ilçesi ve mahallesi neresi?

Türkiye İstatistik Kurumu Türkiye’nin en kalabalık ilçesini açıkladı. Listede dikkat çeken veriler yer aldı. TÜİK listesine göre İstanbul’un Esenyurt ilçesi listede ilk sıraya yerleşti. Peki Kayseri’nin en kalabalık ilçesi ve mahallesi neresi? İşte detaylar…

TÜİK verilerine göre, İstanbul’un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 nüfusuyla en kalabalık ilçeler listesinde ilk sıraya yerleşti. Esenyurt bu rakamla 57 ili geride bıraktı.

Listede yer alan ilçeler ve nüfusları şu şekilde,

İstanbul - Pendik 741 bin 895 nüfus
İstanbul - Bağcılar 744 bin 351 nüfus
Adana - Seyhan 792 bin 536 nüfus
İstanbul - Küçükçekmece 805 bin 930 nüfus
Gaziantep -Şehitkamil 839 bin 553 nüfus
Bursa - Osmangazi 884 bin 451 nüfus
Gaziantep - Şahinbey 936 bin 351 nüfus 
Ankara - Keçiören 942 bin 884 kişi nüfus
Ankara - Çankaya 949 bin 265 kişi nüfus

Tarihte ilk yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Kayseri ilçelerinde ve merkezinde birçok tarihi eseri içinde barındırıyor. İç Anadolu bölgesinin 3. büyük şehri olan Kayseri, Türkiye'de nüfus sıralaması bakımdan da 15. sırada yer alıyor. Peki, Kayserinin en kalabalık ilçesi hangisi?

Coğrafi konumundan dolayısıyla da ülkemizin en büyük illere yakınlığı ile de tanınan Kayseri’nin toplamda 16 tane ilçesi bulunuyor.

Yapılan son nüfus sayımına göre ise Kayseri ilinin toplam nüfusu 1.434.357'dir. Kayseri nüfusunun cinsiyet dağılımı %50,13 erkek ve %49,87 kadın nüfus şeklindedir. Nüfusu en kalabalık ilçesi Melikgazi, nüfusu en az ilçesi ise Özvatan ilçesidir.

Kayseri’nin en kalabalık mahallesi ise Melikgazi ilçesinde bulunan Demokrasi Mahallesi’dir. Yine Melikgazi ilçesine bağlı Köşk Mahallesi de Kayseri’nin en yüksek nüfuslu 2. mahallesidir.

Türkiye'nin en kalabalık ilçesi belli oldu - Kayseri'nin en kalabalık ilçesi ve mahallesi neresi?