Türkiye'nin ünlü çay markası iflasın eşiğinde!

Küresel ekonomik kriz Türkiye'deki birçok işletmeleri olumsuz etkilemeye devam ederken, uzun yıllardır sektörde faaliyet gösteren ünlü çay markası konkordato ilan etti. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Türkiye'nin ünlü çay markası iflasın eşiğinde!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Küresel ekonomik kriz Türkiye'deki işletmeleri de olumsuz etkilemeye devam ederken, uzun yıllardır sektörde faaliyet gösteren 30 yıllık çay markası konkordato ilan etti. 

Küresel ekonomik kriz Türkiye'deki işletmeleri de olumsuz etkilemeye devam ederken, uzun yıllardır sektörde faaliyet gösteren bir çay markası olan Tirebolu 42, ekonomik sıkıntılarla başa çıkmak adına konkordato başvurusunda bulundu.

1 yıl mühlet kararı verildi

30 yılı aşkın bir süredir sektörde varlığını sürdüren şirket, ekonomik çıkmazdan kurtulmak için konkordato talebinde bulundu. Başvurusu kabul edilen şirkete 1 yıl mühlet kararı verildi. Bu süre zarfında alacaklılar, icra takibi yapamayacaklar.

Mahkeme tarafından konkordato ilanında şu ifadeler yer aldı; ‘Konkordato talebinde bulunan Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından açılan ve mahkememizde görülmekte olan konkordato tasdiki davası nedeniyle; İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğünün485886-5 numaraya kayıtlı Tirebolu 42 Çay Gıda Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi hakkında İİK. 289. maddesi uyarınca 19/03/2024 tarihi saat 15:20’den itibaren 1 yıl mühlet verildi. Alacaklıların ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçeyle mahkememize müracaat ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleriyle birlikte ileri sürerek konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri hususu İİK. 288. maddesi uyarınca ilanen tebliğ olunur.’