Türkiye'ye örnek proje – 10 bine yakın öğrenci faydalanıyor!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in hayata geçirdiği 'Her Mahalleye Bir Spor Okulu' projesi şimdiden 33 mahalleye yayıldı. Bu mahallelerde 10 bine yakın sporcu tamamen ücretsiz olan bu okullarda eğitim görüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde...

Türkiye'ye örnek proje – 10 bine yakın öğrenci faydalanıyor!

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek kentte “Her Mahalleye Bir Spor Okulu” projesini hayata geçirerek Türkiye’de bir ilke imza attı. Proje Kayseri’de 33 mahalleye yayıldı. Spor okulu projesinde yer alan 10 bine yakın sporcu madalya almak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. ERVA Spor Okullarının en cazip imkânlarının başında tüm sürecin ücretsiz şekilde karşılanıyor olması geliyor. Proje ailelere sıfır maliyetle çocuklarının sporcu olma imkânı sunuyor.

Türkiye'ye örnek proje – 10 bine yakın öğrenci faydalanıyor!

Şimdiye kadar 33 mahallede hayata geçen spor okulu projesinde 10 bine yakın sporcu madalya yolculuğuna başladı. Projenin amacı ise gençleri kazanmak ve geleceğin başarılı sporcularını yetiştirmek. Çocuklar ve gençler bu sayede hem spora yönlendiriliyor hem de kötü alışkanlıklardan uzak tutuluyor. Her Mahalleye Bir Okul projesiyle Kayseri’de tüm branşlardan şampiyonlar çıkarılması hedefleniyor.
Kayseri Mobilyacılar Odası ERVA Spor Okulu açılışında konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Kayseri’de her mahalleye bir spor okulu açmaya devam ediyoruz. Bugün de Sancaktepe Mahallemizde Kayseri Mobilyacılar Odamız tarafından hazırlıkları tamamlanan Erdemlerimizle Varız Erva Spor Okullarımızın 33’üncüsünü açtık. Gençlerimize sporla buluşturmaya ve geleceğin şampiyonlarını yetiştirmeye devam edeceğiz” ifadelerinde bulunmuştu.

ERVA nasıl ortaya çıktı?

Erdemlerimizle Varız Projesi öğrencilerin tatil günleri ve eğitim takvimi dikkate alınarak hazırlandı. Projede milli eğitim bakanlığının müfredattaki kök değerleri esas alınarak Saygı, Edep, Merhamet, Vatanseverlik, Vefa ve Adalet değerleri belirlendi. 

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek öncülüğünde başlatılan projeyle çocukların ve gençlerin günlük hayattaki tehlikelerden uzak tutulması hedeflendi. 

Vali Gökmen Çiçek hayati bir önem taşıyan bu projeyi mesai mefhumu gözetmeksizin takip ediyor.  Çiçek’in başlattığı proje tüm Türkiye’de büyük takdir topluyor.