Türkiye'nin ilk Okul Öncesi Federasyonu kuruldu

Türkiye'nin ilk Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüpleri Federasyonu, okul öncesi eğitim ve çocuk kulüpleri derneklerinin bir araya gelmesiyle kuruldu.

Türkiye'nin ilk Okul Öncesi Federasyonu kuruldu

Okul öncesi eğitimin problemlerinin çözülmesi ve okul öncesine gereken değerin verilmesi için çaba harcayacak olan ÖZOKFED federasyonu Başkanlığına İzmir Okul Öncesi Eğitim Kurumları Derneği Başkanı Fidan Vural getirildi. 

ÖZOKFED federasyonu kurulduktan hemen sonra, Ankara ve Kayseri’de çalıştaylar düzenleyip, programlarını gerçekleştirmeye başladı. Öncelikle Ankara’ya çıkarma yapan federasyon kurucu üyeleri birçok temaslarda bulundu. Ankara’da milli eğitim bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve TBMM’de birçok bürokrat, danışman ve milletvekilleri ile bir araya gelerek, federasyon planlamaları ve çalışmalarından bahsedildi. 

ÖZOKFED federasyonu kurucu üyeleri daha sonra Kayseri Gazeteciler Cemiyetindei sorunlarını dile getirmek edine basın toplantısı düzenledi. Gerçekleştirilen basın toplantısında , Federasyon başkanı Fidan,  ÖZOKFED’in Türkiye’deki  Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumları ve Çocuk Kulüplerinin sesi olacaklarını, bu kurum ve kuruluşlarda yaşanan olumlu ve olumsuz tüm gelişmeleri birinci ağızdan yetkililere ulaştıracaklarını ifade etti.

ÖZOKFED kurucuları, eğitim camiasına hizmet edecek federasyonun kurucuları olmaktan onur ve gurur duyduklarını dile getirdiler.

>>Tarık Sena Kösedağ