Türkiye'nin tek plastik anatomik maket üreticisi Kayseri'de

Tıp Fakülteleri, Sağlık Meslek Lisesi ile Yüksekokulları ve liselerin fen bilgisi, biyoloji derslerinde öğrencilere insan organlarını somut olarak tanıtmak amacıyla plastikten üretilen anatomik maketlerin, Türkiye'de sadece Kayseri'de üretildiği ortaya çıktı.

Türkiye'nin tek plastik anatomik maket üreticisi Kayseri'de

Kas figürleri ve gövde modelleri,baş ve sinir sistem modelleri, göz modelleri, kulak modelleri, diş modelleri, burun, dil ve larynks modelleri, dolaşım organ modelleri, sindirim organları, deri, kıl ve üriner organ modelleri, genital organ modelleri, ektremite ve eklem modelleri, iskelet ve kemik modelleri ve hayvan modelleri gibi insana ve hayvanlara dair anatomik maketinin üretildiği Keklikoğlu Plastik Sanayi, tüm Türkiye'nin yanı sıra diğer ülkelere de ihraç edilmek üzere üretim gerçekleştiriyor. Tek faaliyet alanı anatomik maketler olmayan firma, bunun yanı sıra oyuncak, biblo ve heykel ile birlikte masalı veya süs olarak kullanılan havuzlar, bakır görünümlü plastik pano, çerçeve ve hediyelik eşya imalatı da gerçekleştiriyor. 

ÜLKENİN DÖVİZ KAYBI ÖNLENİYOR

Firma yetkilileri, dünyada çok az sayıda firmanın imal ettiği anatomi maket modellerini Türkiye'de imal ederek dövizlerin yurt içinde kalmasını sağlamaya çalıştıklarını belirterek, aynı zamanda ar-ge çalışmaları sonucu Türkiye'deki eğitim kalitesini artırmayı da hedeflediklerinin altını çizdi. Anatomik maket ürün çeşidinin seksen beş modeli bulduğunu belirten yetkililer, ürün çeşitlerinin artarak devam etmekte olduğunu da dile getirdi. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ