U17 Ligi'nde hakemi protesto! Sahada hareketsiz kaldılar!

Kayseri U17 Ligi 1. hafta maçında Kocasinan Şimşekspor ile Hacılar Erciyesspor karşılaştı. Müsabakanın 68. dakikasında Hacılar Erciyessporlu futbolcular, hocalarının direktifiyle hakemi protesto ettiler. Maç tatil edildi.

U17 Ligi'nde hakemi protesto! Sahada hareketsiz kaldılar!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ligin ilk haftasında karşılaşan Kocasinan Şimşekspor ile Hacılar Erciyesspor maçında ilginç bir olay yaşandı. Müsabaka 7-0 Kocasinan Şimşekspor üstünlüğü ile devam ederken, hakemin yönetimini beğenmeyen ve sarı kartlara ve kırmızı karta maruz kalan Hacılar Erciyesspor ekibi, hakemi protesto yoluna gitti. 
Hacılar Erciyesspor U17 takımında antrenör maçın 68. dakikasında oyuncularına verdiği direktif sonucu, futbolcular hareketsiz kalarak mücadeleyi bıraktı. Orta hakem ise müsabakayı o dakikada bitirdi. 
Maçın 7-0 Kocasinan Şimşekspor lehine tescil edilmesi bekleniyor.


HACILAR ERCİYESSPOR'DAN KINAMA
Bu müsabakanın ardından Hacılar Erciyesspor, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.
"KINIYORUZ!" başlığıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Bugün oynadığımız U15 ve U17 alt yapı müsabakalarında hakem triosunun bizlere uyguladığı tavır yaklaşım ve futboldan bir haber müsabaka yönetimlerinden şikayetçiyiz! U15 maçında sıradan bir faul pozisyonunda çok rahat bir şekilde direkt kırmızı kart çıkartıp 1-0 öndeyken maçı adeta alıp, bir taraftan bir tarafa verme çabalarını sporcularımızın üstün mücadelesi sayesinde savuşturduk ve maçı aldık. Sonra oynadığımız U17 Şimşekspor mücadelesi ise tamamen fiyasko! En baştan söyleyeceğimiz şey şu ki, U17 ligi tek maç usulü oynanmasına rağmen bu kadar saha varken neden biz bu maçı Şimşekspor tesislerinde oynadik? Herşeyi geçtik bu fikstür ayarlanırken adaletli olmak adına bu maçı tarafsız bir sahaya vermek hiç mi aklınıza gelmiyor acaba? Taraftar baskısı altında hem oyuncularımız, hem hakemler ile maç 1-0 mağlup başluyoruz! Hakemler de bu atmosferden etkilenip kendilerince, kendilerine iş edinip bir kesim camiaya kötü gözükmemek adına maçın başından sonuna kadar adeta bizi lime lime doğradılar. Biz camia olarak ne ilk defa yenildik ne de ilk defa galibiyet aldık. Yenilebiliriz ama bizim zorumuza giden şey kör gözüne parmak, hem saha dezvantajiyla uğraşıyorken üstüne hem bu hakemerin bizleri sahada göz göre göre sindirme çabası, ezme çabası ağrımıza gidiyor! Bizler de insanız ve emek sarfediyoruz. Sporcularımızın hakkını bile savundurtmayan önüne gelene sarı kart kırmızı kart çıkaran bir yönetim şekline isyan ediyoruz! Biz kendi yağında kavrulmaya çalışan, yokluktan imkan çıkarmaya çalışan bir alt yapıyız, biz hiçbir zaman taraf tutulmasını veya lehimize birşeyler yapılmasını istemiyoruz. Biz sadece adalet istiyoruz. ADALET!!!" 
 

>Spor servisi