Üç ilde eğitime ara – Kayseri'de de okullar tatil olacak mı?

Türkiye'de 3 ilde eğitime ara verildi. Olumsuz hava koşullarının etkilediği Kayseri'de de okullar tatil edilecek mi? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in bülteninde…

Üç ilde eğitime ara – Kayseri'de de okullar tatil olacak mı?

Olumsuz hava koşulları 3 ilde eğitime ara verilmesine neden oldu. 1 Ekim tarihinde Zonguldak, Bartın ve Kastomunu’da eğitime bir gün ara verildi. Kayseri’de de dün akşamdan bu yana yapılan meteorolojik uyarılar sonrası vatandaşlar kentte daha çok etkilenecek ilçelerde okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Kayseri'nin Bünyan ilçesinde yaşanan sel ilçede 1 kişinin ölümüne sebep olmuştu. Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda Kayseri'de gök gürültülü sağanak yağış ve yerel dolu yağışın etkili olacağı bildirildi. Aynı zamanda 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı verildi. 

Üç ilde eğitime ara – Kayseri'de de okullar tatil olacak mı?

Uyarıların ardından Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’da olumsuz hava koşulları nedeniyle 1 Ekim 2024 Salı günü eğitime bir gün ara verildi. Valilikler tarafından yapılan açıklamalarda, etkili olması beklenen şiddetli yağış ve fırtınaya bağlı olarak kentlerde resmi ve özel tüm eğitim kurumlarının geçici olarak kapatılacağı bildirildi. Bu karardan, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile özel kurslar da etkilenecek. Aynı zamanda, engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.

Zonguldak’ta eğitime ara

Zonguldak Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda kent genelindeki tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitime ara verildiğini açıklarken, engelli ve hamile kamu personelinin de izinli olacağını belirtti.

Bartın ve Kastamonu da eğitime ara verdi

Bartın Valiliği de benzer bir kararla il genelindeki eğitim kurumlarında faaliyetlerin 1 gün durdurulacağını açıkladı. Kastamonu Valiliği ise meteorolojik verilere dayandırdığı açıklamada, şiddetli yağışlar nedeniyle tüm eğitim kurumlarında bir günlük ara verildiğini ifade etti.
Valiliklerden yapılan açıklamalarda, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Özellikle kuvvetli yağışların sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği belirtilerek, öğrencilerin ve kamu çalışanlarının güvenliğine öncelik verildiği vurgulandı.

Kayseri’de de dün akşam yapılan gök gürültülü sağanak yağış ve yerel dolu yağışı uyarısı ile vatandaşlar okullarda eğitime ara verilip verilmeyeceğini araştırıyor. Ancak meteorolojik bilgilendirmelerde Kayseri’de eğitime ara verilecek bir durum yaşanmayacağı görülüyor.