Uçakta Su İsterken Bir Kez Daha Düşünün! - Fiyatı Pes Dedirtti!

Son zamanlarda uçakla seyahat eden vatandaşlar artan su fiyatlarına şaşırıp kaldı. Peki, markette 5 TL'ye satılan 33 ml su uçakta kaç TL?

Uçakta Su İsterken Bir Kez Daha Düşünün! - Fiyatı Pes Dedirtti!

Havalimanlarında yiyecek ve içecek fiyatlarının yüksek olduğunu hemen hemen herkes biliyor. Fakat özellikle uzun mesafe uçuşlarında yanına su alamayan vatandaşlar temel ihtiyaç olan suyun bu fiyatlara satılıyor olmasından şikâyetçi.  
Uçaklarda satılan suyun fiyatları, genellikle hava yolu şirketlerinin belirlediği politikalara ve uçuşun yapıldığı rotaya göre değişiklik gösteriyor. 

Geçtiğimiz günlerde bir seyahat gerçekleştiren sosyal medya fenomeni Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal, uçakta 33 ml suya 45TL ödediğini ve hayatının en pahalı suyunu içtiğini paylaştı. 

Fenomenin paylaşımına 114.046 beğeni gelirken suyun fiyatı yorumlarda da tartışmalara neden oldu. Gönderiye 1910 sosyal medya kullanıcısından yorum geldi. 

Uçakta Su İsterken Bir Kez Daha Düşünün!

"GÖKLERE ÇIKINCA TARİFE DE GÖKLERE ÇIKIYORMUŞ" 

Doç. Dr. Saniye Bencik Kangal’ın akademisyenanne hesabından yaptığı paylaşımda “Kartla ödersen 40 lira ama kartla çekemediler. Para üstü de olmayınca su bize 50 liraya geldi. Çocuğum çok susamasaydı kesinlikle almazdım. Biliyorsunuz havaalanına su sokamıyoruz. Havaalanından da 30-35 liraya alıyoruz. Göklere çıkınca tarife de göklere çıkıyormuş demek ki. Evden çıktığınız andan itibaren bir saatlik uçuşla varacağınız yere ulaşmanız ortalama 3-4 saat sürüyor. Susuz kalmak için çok uzun değil mi? Pegasus'ta da ayni durum var fakat o özel şirket. Yine de özel olsun olmasın insanın temel ihtiyacıyla suiistimal edilmesini kabul edemiyorum” şeklinde paylaştı.