Ücretsiz aktarmanın kaldırılmasına tepkiler sürüyor!

Ulaşım ücretlerine yapılan zammın ardından sabah saatlerinde işlerine ve okullarına gitmek üzere toplu taşımayı kullanan vatandaşlar hem zamlı fiyatlarla karşılaştı hem de aktarmanın ücretli olduğunu öğrendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'de…

Ücretsiz aktarmanın kaldırılmasına tepkiler sürüyor!

Kayseri’de Ulaşım ücretlerine zam yapıldı. Yapılan zammın ardından tam bilet 20 TL, indirimli bilet 11 TL oldu. Ancak değişiklikler zamla sınırlı kalmadı ve Kayseri’de uzun zamandır uygulanmakta olan 80 dakika içerisindeki 2 ücretsiz aktarma hakkı dönemi de sona ermiş oldu. 

Vatandaş büyük şaşkınlık yaşadı!

Sabah saatlerinde otobüs ve tramvay kullanan vatandaşlar aktarma yapmak istediklerinde yetersiz bakiye ekranı veya ücret alındığını gösteren ekranla karşılaştı. Bu durumu anlamlandıramayan vatandaşlar olayın aslını sonradan öğrendi. 

Çok kötü oldu!

Sabah saatlerinde okula gitmek için yola çıkan öğrenciler aktarma yapmak istediklerinde 2,75 TL ödeme yapılması zorunluluğu ile karşılaştı. Bir lise öğrencisi duruma şu şekilde sitem etti. ‘Zam geldiğini duyduk ancak aktarmanın kaldırıldığını yeni öğrendik burada insanlar yetersiz bakiye ekranı ile karşılaşıyor.’

Neden duyurulmadı!

Bir diğer vatandaş ücretsiz aktarmanın kaldırılmasına tepki göstererek ‘Tıpkı ulaşım zammı gibi duyurulması gerekiyordu neden duyurulmadı. dedi.