Ulan Batur herkesi şaşkına çevirdi - Hayatı olumsuz etkiledi!

Yaklaşık Kayseri'nin 3 katı nüfusu bulunan Moğailstan ülkesinin başkenti Ulan Batur, 2 günde yaşanan iklim kriziyle herkesi şaşkına çevirdi. Başknette bir gün yaz havası yaşanırken bir günde lapa lapa kar yağdı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Ulan Batur herkesi şaşkına çevirdi - Hayatı olumsuz etkiledi!

Kayseri'nin yaklaşık 3 katı nüfusu bulunan Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'da adeta iklim krizi yaşanıyor. Dünyanın en soğuk başkneti olarak öne çıkan Ulan Batur'da haziran ayında 23 derece olan hava sıcaklığı bir gün sonra yerini lapa lapa yağan kara bıraktı. 

Dünya genelinde aşırı sıcaklar gündem olurken meteorolojiden yapılan uyarıyla da Kayseri'de bugün son 82 yılın en sıcak günü olduğu belirtildi. Ulan Batur'da ise hava sıcaklıkları 23 dereceyken bir gün donra lapa lapa kar yağdı. Yoğun yağış hayatı olumsuz etkilerken Türk vatandaşı Furkan Göcet o anları sosyal meda hesabından paylaştı.

Ulan Batur herkesi şaşkına çevirdi - Hayatı olumsuz etkiledi!

Hayat durma noktasına geldi!

Göcet, 'Dün hava 23 dereceyken, bugün hissedilen sıcaklık eksi 6 derece. Bildiğiniz lapa lapa kar yağıyor. Bir saatte etraf beyaza büründü. Aralıksız yağmaya devam ediyor. Hayat durma noktasına gelmiş durumda. Ben dışarıda geziyorum ama ellerim buz tuttu. Yazın bile hava sıcaklığı bir günde 30 derece değişebiliyor. Kışın ise sıcaklığın eksi 45'e düştüğünü söylüyorlar. Dünyanın en soğuk başkenti olarak biliniyor, ben de yazın ortasında deneyimledim.' ifadelerini kullandı.

Göcet başkentten görüntüleri paylaşırken yaşamın ciddi bir şekilde etkilendiğini belirtti. Karal kapanan yollar ve sokakalar ulaşımı zorlaştırıken insanlar soğuk hava nedeniyle dışarı çıkmakta zorlandı.