Ülkü Ocakları eğitime ağırlık veriyor

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak, gazetemizi ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ülkü Ocakları eğitime ağırlık veriyor

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı’nın yoğun faaliyetler yürüttüğünü belirten Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Volkan Çolak, “Biz, dünyanın en büyük gençlik hareketlerinden biriyiz. Gençlerimizin, vatan millet aşkı ile yetişmesi, Türk kültürünü yaşayıp, yaşatması için eğitim ve kültür faaliyetlerimizi yoğunlaştırdık. Biz, Ülkü ocaklarımızı eğitim konusunda biraz daha ön plana çıkarmaya gayret ediyoruz” dedi.
 
Uyuşturucu ve şiddetle mücadele konusunda da etkin çalışmalar yürüttüklerini hatırlatan Çolak, “Uyuşturucu ile mücadele konusunda kampanyalar yürütüyor. Türk gençliği, damarlarındaki asil kanı kirletmesin adı altında kampanyalar yürütüyor. Gençlerimizi spor faaliyetlerine çekmeye çalışıyoruz. Savunma sanatları, yüzme, resim, masa tenisi gibi branşlarda hem sporcu yetiştirmek hem de onlara sosyal alan açmaya çalışıyoruz. İnsanlar arasındaki hoşgörüyü, sevgiyi saygıyı yaygınlaştırmak için gayret sarf ediyoruz.”
 
 Çolak, ülkücülere yönelik bazı kesimlerin yanlış algısı olduğunu da belirterek, “Ülkücüler bu memleketin sigortasıdır. 1980’lerde 5 bin şehit verdik. Bunlar vatan için canından, malından geçtiler. 15 Temmuz sürecini atlattık. İnsanların zihnindeki bu algının kırıldığına inanıyoruz. Ancak bazı şahısların olumsuz tutum ve davranışları da bizlere mal edilmeye çalışılıyor. Her kurum ve yapının içine yanlış insanlar olabilir. Bu kurumsal kimliğe ve genele mal edilmemelidir. Her bozkurt yapan, her ülkücüyüm diyenin ülkücü olmadığını da bilmemiz lazım” şeklinde konuştu. HABER MERKEZİ