Ulusal Basın Tersini Söylüyor – Kayseri'de Değişen Bir Şey Yok!

Ulusal basında sıfır otomobillerde yapılan kampanyaların sona ermesiyle fiyatların yükseldiği belirtilerek, ikinci el otomobilde talebin arttığı yönünde haberler yapıldı. Biz de haber merkezi olarak Kayseri'de ikinci el piyasasının durumunu uzmanına sorduk. İkinci el piyasası Kayseri'de nasıl? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Ulusal Basın Tersini Söylüyor – Kayseri'de Değişen Bir Şey Yok!

Temmuz ayında sıfır otomobillerde yapılan kampanyaların sona ermesiyle fiyatlar yükseldi. İkinci el otomobil piyasasında Kayseri ne durumda?

Karar’ın haberine göre, yürürlüğe giren Avrupa Mutabakatı nedeniyle geçtiğimiz dönemde sıfır araçlarda indirimler yapıldı. Kararın yürürlüğe girmesiyle birlikte, birçok marka elindeki araçları hızla satmak için Mayıs ayından itibaren kampanyalar başlattı. Temmuz ayına girilmesi ile birlikte bu kampanyalar sona ererken, sıfır kilometre araç fiyatları yeniden yükseldi. Vatandaşlar da tekrar ikinci el araç piyasasına yöneldi.

Ulusal Basın Tersini Söylüyor – Kayseri'de Değişen Bir Şey Yok!

Kayseri’de 2. El Otomobil Piyasası Hareketlendi mi?

Kayseri’de özel bir galeri sahibi olan Bilal Çetin ile yaptığımız görüşmede, 2. el piyasasının Kayseri’de sakinliğini koruduğu bilgisine ulaştık. Çetin, 'Kayseri’de piyasalar durgun. Öngörüm şu ki 9. ve 10. aya kadar sakinlik böyle devam eder. 2 ay öncesinden bugüne Kayseri 2. elde bir değişiklik yok. Vatandaş, değerinin altında satılan araca yoğunluk gösteriyor. Şu anda alış-satış yok' ifadelerinde bulundu.

Sürprizler Olabilir, Burası Türkiye!

Araç piyasasının dövizle doğru orantılı olduğunu söyleyen Çetin, araba fiyatlarında yaşanan artışın bir gün sabah uyandığımızda sürpriz bir şekilde bile gerçekleşebileceğini ifade etti. Çetin, 'Burası Türkiye, döviz şu anda aman aman bir yükseliş göstermiyor. Döviz fiyatları atak yaparsa araba fiyatları da yükselir' dedi.

Ulusal Basın Tersini Söylüyor – Kayseri'de Değişen Bir Şey Yok!

Araçlar Ellerinde Kalmasın Diye İndirim Yapıyorlar

Sıfır otomobillerde indirimli satışları değerlendiren Çetin, 'Yakın zamanda bir bayiye gittik. Biz talep ettiğimiz fiyatı söylemeden indirim yaptılar. 10 milyonluk aracı 8 milyona düşürdüler. Alıcı az olduğu için rekabete yönelik fiyat indirimi yapıyorlar' ifadelerinde bulundu.