Üniversite öğrencileri dikkat: Bunu yapmadan Kayseri'ye taşınmayın!

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından hem aileler hem de öğrenciler hazırlık telaşına başladı. Başka illerden Kayseri'ye gelecek olanlara ise bir uyarı var... Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Üniversite öğrencileri dikkat: Bunu yapmadan Kayseri'ye taşınmayın!

Erciyes Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi ve Abdullah Gül Üniversitesi yeni dönemde yeni öğrencilerini bekliyor. Stresli bir dönemin sonuna gelen öğrencileri şimdi de başka ile gidecek olanları ayrı bir stres sardı. Özellikle yurt yerine eve çıkacak üniversite öğrencilerinin bu adımı atlamaması gerekiyor.

Farklı illerden Kayseri'ye gelecek olan üniversite öğrencileri okul kayıt işlemlerinin ardından ev arama telaşına düştü. Kentte kiralık ilanlar artarken öğrenciler de bütçelerine uygun evi tutmak için uğraşıyor. Üniversitenin Talas ilçesine yakın olması nedeniyle özellikle Talas'ta kiralık daire aranıyor.

Kira sözleşmesi yapmayı unutmayın!

Uzmanlar kiralık ev arayan üniversite öğrencilerine uyarıda bulunuyor. Yapılan uyarılara göre öğrenciler oturacakları eve karar verdikleri zaman kira sözleşmesi yapmaları gerekiyor. Kira sözleşmesinin noter onaylı olması ise önem arz ediyor. 

Öğrencilerin uyması gereken süreç ise şöyle, Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi olan emlak ofislerinden kiralanan evlerde kira kontratları kiralayan kişi, ev sahibi ve kefili ile birlikte düzenlenir. Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi olmayan emlakçılarda ise ev sahibinin sözleşmeyi bizzat imzalaması gerekiyor.

Ev sahibi evi boşaltmanızı isteyemez!

Ayrıca bazı ev sahipler kefil olarak memur, esnaf gibi bireyleri isteyebiliyor. Uzmanlar, öğrencilerin buna dikkat etmesi gerektiğini ve ev sahibinin kefil bulunmadığı gerekçesiyle öğrencileri evden çıkaramayacağını vurguluyor. Uzmanlar 1 yıllık sözleşme yapıldığını ve 11. ayın sonunda noterden ihtarname çekilmezse, kontratın otomatik olarak bir yıl daha uzatıldığını belirtiyor.