Üniversite öğrencilerine müjde!

Deprem bölgesinde okuyan veya depremzede üniversite öğrencilerine okul nakli kolaylığı sağlanırken bunlara bir yenisi daha eklendi. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde…

Üniversite öğrencilerine müjde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kararla, üniversite öğrencilerine önemli bir destek sağlandı. OHAL ilan edilen illerde ikamet eden üniversite öğrencileri ve bu illerde örgün öğretimine devam eden ikinci öğretim öğrencilerinden öğrenim ücreti alınmayacak.

Asrın Felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerden her sektör etkilendiği gibi eğitim de ağır darbe aldı. Buna göre, Depremzede ve OHAL bölgesindeki üniversite öğrencilerinden ikinci öğretim öğrenim ücreti alınmayacak.

Karara göre, bu öğrencilere sağlanan destek kapsamında, öğrenim ücreti ödemesi yapmış olanlara da yükseköğretim kurumları tarafından ücret iadesi yapılacak.

Ayrıca, ailesi veya kendisi Filistin'in Gazze şehrinde ikamet eden ve Türkiye'deki devlet üniversitelerinde örgün öğretim programına devam eden ön lisans ve lisans öğrencilerinin öğrenim ücreti de devlet tarafından karşılanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla hayata geçirilen bu karar, depremlerin etkisi altındaki bölgelerdeki üniversite öğrencilerine önemli bir ekonomik destek sağlamayı amaçlıyor.