Üniversiteli gençlerden huzur projesi

Proje Koordinatörü Ayyıldırım, 'Amacımız yaşlı bireylerin yaşamımızın asli değerleri olduğu farkındalığını aşılayabilmek'Üniversitelilerden 'Huzur' projesi Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü öğrencileri, sosyal sorumluluk kapsamında, anlamlı bir proje için harekete geçti. 'Farklı olma, farkında ol' şiarı ile gerçekleştirilen proje kapsamında Rukiye Gazioğlu Huzurevi'ndeki yaşlıları ziyaret edecek olan ekip, sergiledikleri örnek duruşla büyük beğeni topladı.

Üniversiteli gençlerden huzur projesi

Furkan Ayyıldırım, Nurhayat Duvan,Kübra Şahin, Dilek Solak, Hatice Aksüt, Serap Kırsaç, Fatmanur Alkan’dan oluşan ekip adına açıklamayı ise Proje Koordinatörü Furkan Ayyıldırım yaptı. 
 
“BİLİNÇ UYANDIRMAK İSTİYORUZ”
 
Proje Koordinatörü Ayyıldırım, proje kapsamında yapılan çalışmalara değinerek “Her gün çeşitli medya ağlarında yaşlılarımızın gördükleri muamelelere karşı bir duruş sergilemek ve onların yaşam kalitelerini artırıcı bilinç uyandırmak istiyoruz” dedi. Ayyıldırım söz konusu ziyaret fikrinin toplumsal bütünleşmeyi ve karşılıklı sevgi-saygı kavramlarını pekiştireceğini bildirerek şunları kaydetti: “Fakültemiz içerisinde sınırlı tuttuğumuz projemizde bize katılım sağlayan arkadaşlarımızla, sevgi ve saygı unsurlarını daha fazla hayatımıza katmaya çalışacağız. Örneğin bugün toplu taşım araçlarında bile yaşlılara yer verilmiyor. Yaşlı insanlarımızın kıymetlerini anlamak, projemizin sloganı olan ‘bizi bekleyenleri daha fazla bekletmek istemiyoruz’cümlesinden hareketle güzel işler başaracağımıza inanıyoruz.”
 
 “ONLAR BİZİM VİCDANIMIZ” 
 
Proje organizasyonu içerisinde yer alan Nurhayat Duvan ise düşüncelerini; “Gençken bazı şeylerin farkına varmak zor olabiliyor. Mesela Furkan’ın vermiş olduğu toplu taşım örneği, her gün karşılaşılan ama pekte dikkat edilmeyen bir durum. Aslında acı bir tablo. Demek istediğim hiç yaşlanmayacakmış gibi yaşamaya, mevcut yaşam koşullarımız hep böyle sürecekmiş gibi duyarsız bir yaşam tarzı içerisinde tıkılıp kalıyoruz. Umarım fakültemiz bazında organize ettiğimiz çalışma birilerine örnek olur. Unutmayalım ki, yaşlı insanlarımız belli bir dönemden sonra sevgi ve ilgi bekliyor. Onlar bizlerin vicdanıdır” şeklinde ifade etti. 
 
İletişim Fakültesi öğrencilerinin “Farklı olma farkında ol” başlığı altında organize ettiği ziyaret projesi ise, 24 Aralık Cumartesi günü gerçekleşecek.