Ünlü: 'Kayseri etin merkezi'

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Başkanı Şaban Ünlü, et konusunda açıklamalarda bulunarak: 'Kayseri etin merkezi' dedi.

Ünlü: 'Kayseri etin merkezi'

Kayseri’deki et v et ürünleri üretimi konusunda bilgiler veren KTB Başkanı Ünlü, Kayseri’nin et ve et ürünleri üretiminde iller arasında ilk beşin içerisinde olduğunu kaydederek, Kayseri’nin etin merkezi olduğunu paylaştı.
 
“KAYSERİ TÜRKİYE’YE MALOLMUŞ BİR ŞEHİR”
 
Kayseri’nin sucuk ve özellikle de pastırma üretiminde öne çıkan bir şehir olduğunu bildiren Ünlü, “Kayseri, pastırma ve sucuk üretiminde Türkiye’ye malolmuş bir şehirdir. Bu ürünlerle bilinen ve bunları elde etmek için besi yapan Kayseri, yurt içi pazara karkas et satışında da ilk sıralarda. Bunun için gerekli besisi de var, üreticisi ve pazarlayıcısı da var. Kayseri başta pastırma olmak üzere sucukta ve karkas et üretimi ile pazarlamasında ilk beşte yer almaktadır. Bu yerini de koruyacak ve sürdürecektir inancındayım” dedi.
 
“PASTIRMA DEYİNCE AKLA KAYSERİ GELİR”
 
KTB Başkanı Ünlü, pastırma denince akla Kayseri’nin geldiğini ifade ederek, “Kayseri pastırmada bir numara. Kayseri’nin üzerine yok. Pastırma denilince akla ilk Kayseri gelir. Sucukta da öyle. Kayseri’nin bu ününde pastırmayı ilk olarak yapması ve kalitesini sürdürmesi rol alır. En güzel pastırma Kayseri’de yapılır. Coğrafya olarak da Kayseri’nin ürettiği etin pastırması ayrı olur” ifadelerinde bulundu. ÖZEL HABER: KAAN AKBAŞ