Ünlü köftecinin sahibi sırra kadem bastı! - 'Ramazan'da iftar açtık be!'

Vatandaşa domuz eti yediren ünlü köfteci ile ilgili iddialar gündemden düşmüyor. Gözler ünlü köfteci zinciri Köfteci Yusuf'a çevrilirken iddialara göre sahibi Yusuf Aktaş'tan haber alınamıyor. Akkaş'ın iyi köfte tarifi videosu sosyal medyada gündem olurken, vatandaşların tepkisi de büyüyor. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Ünlü köftecinin sahibi sırra kadem bastı! - 'Ramazan'da iftar açtık be!'

Türkiye genelinde geçtiğimiz günlerde bir köfteci zincirinde domuz eti tespit edildiği iddiası ortalığı karıştırdı. Tarım ve Orman Bakanlığı ünlü köfteci zincirinin adını açıklamadı. Fakat, ortaya atılan iddiaların başında hep Köfteci Yusuf geliyor. Ünlü köfteci zincirinin sahibinden ise haber alınamıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı denetimlerin ardından muayene ve analiz raporlarında bir köfteci zincirinde dana eti ve hazır pişmiş köftede domuz etine rastlandığını açıkladı. Türkiye’de infial yaratan açıklamanın ardından vatandaşlar ünlü köftecinin adını öğrenmek istese de, Bakanlık tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. İsmi açıklanmayan köfte zincirinin ardından iddialar sosyal medyada, siyasiler ve gazeteciler tarafından ortaya atıldı. İddiaların başında gelen isim ise Köfteci Yusuf oldu. Tv24 9 Ekim akşam saatlerinde Tarım ve Orman Bakanlığının listesine ulaştığını iddia ederek, bu köftecinin ‘Köfteci Yusuf’ olduğunu ifade etti. Birçok ilde şubesi bulunan Köfteci Yusuf iddialara göre etlerinde domuz eti kullandığını, mahkeme kararıyla bilginin paylaşılmasını engellediği ifade edildi.

Firma sahibi Yusuf Akkaş olayların patlak vermesinin ardından sırra kadem bastı. Şirket avukatı ise konu hakkında bilgisi olmadığı ve iddialara cevap vermeyeceğini ifade etti.

Aylar önce iyi köfte tarifi vermiş!

Gündeme bomba gibi düşen olayın ardından Yusuf Akkaş’ın aylar önce çektiği ‘İyi köfte tarifi’ videosu sosyal medyada gündem oldu. Akkaş videoda, ‘İyi köftenin sırrı içindeki malzemenin abartılı şekilde olmaması. 25 yıldır değişmeyen reçetemiz var. Belirli oranda kuzu eti koyuyoruz’ ifadelerinde bulunmuş.

Sosyal medyada tepkiler büyüyor!

Videonun sosyal medyada gündem olmasının ardından bir çok kullanıcı Akkaş’a tepki dolu yorumlarda bulundu.

İşte bazı yorumlar;

‘Yumuşak ve sulu et katmış oluyoruz derken kuzu kod adıymış meğer’

‘Tamam tamam inandık aynen aynen hadi şimdi çık ortaya nerdeysen seni arıyor herkes’

‘Kuzu mu koyuyorsunuz vay be :D’

‘Adam kuzu demiş ama keşke Rus kuzusu deseymiş yıllarca satın alıp tükettim. Hakkıma girdin ve sana hakkımı helal etmiyorum. Can vereme kıvran inşaallah.’

‘Batın inşallah ramazanda iftar açtık be’