Ünlü maden şirketinden Kayseri'ye dev yatırım!

Kanadalı maden şirketi Centerra Gold'un Develi'deki Öksüt Madeni'ne önümüzdeki dönem için yatırım yapacağını duyurdu. Ünlü şirketin yatırım miktarı adeta dudak uçuklatıyor! Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in, Kayseri haberlerinde…

Ünlü maden şirketinden Kayseri'ye dev yatırım!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Maden şirketi Centerra Gold’un Türkiye Ülke Müdürü David Bickford Develi’deki Öksüt Madeni’ne  dev yatırım yapacağını duyurdu.  Bickford, Öksüt Altın Madeni için 221 milyon dolar tutarında bir başlangıç sermayesi yatırımı ve 2020-2022 dönemleri de dâhil olmak üzere üç yılda 30 milyon dolar daha yatırım yapıldığını belirterek toplam yapılan yatırımın 250 milyon doları aştığını vurguladı.

40 milyon dolar yeni yatırım!

Türkiye’de madencilik sektöründe potansiyelinin yüksek olduğunu ve Develi’de bulunan madende 35 ton rezervlerinin bulunduğunu kaydeden Bickford; ‘Şu anda müteahhitler dâhil yaklaşık 1.200 kişiye istihdam sağlıyoruz. Çoğu Develi ilçesinden istihdam ediliyor. Mevcut kadın çalışan oranımız ise yüzde 15. Bu bizim sektörde yüzde 7. Önümüzdeki dönemde de 40 milyon dolar daha yeni yatırım planlıyoruz. Ayrıca, ruhsat sahibi olduğumuz farklı bölgelerdeki arama çalışmaları için de yıllık ortalama 5 milyon dolar yatırım yapıyoruz. Yeni maden aramalarımızı sürdürüyoruz ve sektördeki fırsatları değerlendirmek için çalışıyoruz.’ ifadelerine yer verdi.

Yeni bir bitki türü keşfedildi

Öksüt Metal Madencilik Çevresel, Sosyal ve Yönetişim Direktörü Pelin Usta Özkayhan, Öksüt Metal Madencilik olarak maden sahasında bulunan hayvanlarında zarar görmemesi için büyük çaba gösterdiklerinin altını çizerek şöyle dedi: ‘Öksüt Madencilik biyoçeşitlilik çalışmalarında Öksüt Geveni dediğimiz, Astragalus Oksutdagensis adında yeni bir bitki türü keşfedildi. Bilim dünyasına da 2022 yılının ilk aylarında tanıtıldı ve yapılan çalışmalar ile neslinin kritik tehlike altında olduğu bildirildi. Ayrıca, maden sahasındaki hayvanların zarar görmemesi için büyük çaba gösteriyoruz. Örneğin iş makinelerinin ve araçların maden sahası içinde kullandığı yollara kaplumbağalar için alt geçitler yaptık. Böylece zarar görmeden rahatça dolaşabiliyorlar. Düzenli göç yollarını takip ediyoruz. Kuşların zarar görmemesi için önlemlerimizi aldık, kuş kovucular koyduk.’

Öksüt Madencilik ‘Çevresel ve Sosyal Alanda Sürdürülebilir Madencilik’ Develi’de faaliyet gösteriyor. Öksüt Altın Madeni Projesi’nin (Öksüt Projesi), Öksüt Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından, Kayseri ili, Develi ilçesi sınırında faaliyetine başlandı. Proje sahası, başkent Ankara’ya kuş uçuşu yaklaşık 290km uzaklıkta ve Kayseri ilinin yaklaşık 45 km güneyinde bulunuyor.

BU HABERİMİZE DE GÖZ ATMAK İÇİN TIKLAYIN...

Kayseri'de bulunan 34 Milyar TL değerindeki altın madenine ne oldu?