Ünlü Türk markası raflardan toplatılıyor!

Son dönemde pek çok markanın bazı ürünleri raflardan toplatılıyor. Bu furyaya ünlü Türk konserve markası da katıldı. Peki toplatılma nedeni ne? Ürün bilgileri neler?

Ünlü Türk markası raflardan toplatılıyor!

Son zamanlarda salgın hastalıklar baş gösterirken ünlü Türk firmasına ait bir konserve markasında sağlık riskinin ortaya çıktığı belirtildi. Bu markayı kullanan vatandaşlar ise çıkan haberlerin ardından tedirginlik yaşadı.

Türkiye'de öne çıkan gıda firmaları arasında yer alan Sera markasına ait 'yaprak sarma konservesi' ürününde pestisit tespit edildiği duyuruldu. Kamu Son'da yer alan habere göre, marketlerden toplatılma kararı alındığı ifade edildi.

Raflardan bu ürün toplatılırken vatandaşlar da pestisit'in ne olduğunu araştırmaya başladı. Kimyasal madde olarak bilinen bu madde özellikle tarımda bitki, haşere ve yabani otları kontrol altında tutmak için kullanılıyor. Bu kimyasal madde çeşitli alanlara göre ayrılıyor. Bazı yapısı böcek öldürücel bazı yapısında ise ot öldürücüler olarak örnek gösterilebilir. 

Ünlü Türk markası raflardan toplatılıyor!

Pestisitler, tarımsal ürünlerde kalıntı bırakabileceği gibi iyi yıkanmamış yiyeceklerin tüketilmesi de ciddi rahatsızlıklara yol açabilir. Almanya'da toplatılan ürünün bilgileri ise şöyle,

Son Kullanma Tarihi: 2 Ağustos 2025

Lot tanımı: PN: 2023020202372

Marka: Sera

Serafood, başarılı geçmişiyle Türkiye'nin önde gelen gıda üreticileri arasında yer almakta, 1985 yılında Almanya'da çıktığı marka yolculuğuna Turquality programına kabul edilmiş bir Türk markası olarak devam etmektedir. Aydın ve Manisa’da yer alan iki fabrikası, Almanya’da yer alan Lojistik Üssüyle, dünyanın 45 ülkesine yüksek kalitede sağlıklı Akdeniz lezzetleri ihraç etmektedir.