Uzman Çavuşların Bu Sesine Kulak Verin! - Atama İstiyorlar!

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, uzman çavuşlar için atama talebini yineledi. Uzman Çavuşların bu sesine kulak verin! Detaylar haberimizde...

Uzman Çavuşların Bu Sesine Kulak Verin! - Atama İstiyorlar!

Atanamayan Uzmanlar Derneği (ATAUZDER) Genel Başkanı Mustafa Gündeşli, uzman çavuşlar için atama talebini yineledi. Uzman Çavuşların bu sesine kulak verin! 

Uzman çavuşlar, kendi içinde bir dizi sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Bu sorunların çözüme kavuşturulması için yapılan talepler şu şekildedir:

1.Sözleşme İle Şehitlik Durumu: Uzman çavuşlar, sözleşme ile çalışırken kadrolu olarak şehit olmaktadır. Bu durum, vatan müdafaasının sözleşme ile olamayacağını vurgulayarak uzman çavuşların muvazzaf statüye geçirilmelerini talep etmektedir.

2.Atama Yönetmeliği Eksikliği: Uzman çavuşların atama yönetmeliği bulunmaması, meslek hayatlarının büyük bir bölümünün operasyon bölgesinde geçmesine neden olmakta ve aile birliklerini olumsuz etkilemektedir. Atama yönetmeliği oluşturularak bu sorunun çözülmesi istenmektedir.

3.Kıdem İşareti Problemi: Uzman çavuşlar, aldıkları kıdem işaretinin rütbeden sayılmamasından dolayı emeklilik dönemlerinde ve personel arasındaki ilişkilerde sorun yaşamaktadır. Kıdem işaretlerinin rütbeden sayılması talep edilmektedir.

4.Sağlık Yönetmeliği Eksikliği: Uzman çavuşların sağlık yönetmeliği bulunmamakta ve bu durum sağlık sorunları yaşayan uzman çavuşların meslekten uzaklaştırılmasına neden olmaktadır. Sağlık yönetmeliğine ek açıklayıcı maddeler eklenerek çözüm talep edilmektedir.

5.Alım Amaçlarına Uygun Görevlendirme: Uzman çavuşlar, kritik kadrolarda görev yapmak için alınmalarına rağmen, alım amacına uygun olmayan görevlerde çalıştırılmaktadır. Kalorifer kazancısı, bulaşıkçı gibi görevlerden kaçınılarak alım amacına uygun görevlendirme talep edilmektedir.

6.Devlet Memuru Atanma Süreci: Uzman çavuşlar, 7 yıl hizmet ettikten sonra devlet memuru kadrolarına atanabilme şartına rağmen, uygun kadroların açılmamasından dolayı mağduriyet yaşamaktadır.

7.Emekli Olanların Ek Gösterge Sorunu: Emekli olan uzman çavuşlar, 1 dereceye düşemedikleri için 3600 ek gösterge alamamaktadır. Bu nedenle bir defaya mahsus emekli olanlara seyyanen 1 derece verilerek 3600 ek göstergeye geçiş talep edilmektedir.

8.6000 Sayılı Kanun Mağdurları: 6000 sayılı kanun mağdurları için eksik ikramiyelerin ve emekli maaşlarının tamamlanması, henüz emekli uzman çavuş kimliği alamayanların kimliklerinin bir an önce verilmesi talep edilmektedir.

9.Malulen Emekli Edilenlerin Durumu: Malulen emekli edilen uzman çavuşlar, sigortalı bir işe girdiklerinde emekli maaşlarının kesilmesi durumuna karşı, sağlam ise görevlerine devam edebilme talepleri bulunmaktadır.

10.Eğitim Sürelerinin Artırılması: Uzman çavuşlar, eğitim sürelerinin artırılması talep ederek, Milli Savunma Üniversitesi'nde bir sınıf okulunun açılması ve uzman çavuşların bu okulda mezun olmaları gerektiğini ifade etmektedir.

Bu sorunlara çözüm bulunması, uzman çavuşların meslek hayatlarını daha verimli ve adil bir şekilde sürdürebilmelerini sağlayacaktır.