Uzmanı Açıkladı – İşte Altında Alım Fırsatı

Altın fiyatları, Ağustos ayının ilk günlerine yükselişle başladı. Finans uzmanları, altın fiyatlarındaki bu yükselişin önümüzdeki günlerde de devam edebileceğini belirtirken, Ekonomist İslam Memiş altında alım fırsatı zamanlarını açıkladı. Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Uzmanı Açıkladı – İşte Altında Alım Fırsatı

Altın fiyatları Ağustos ayına girilmesiyle hareketlilik kazandı. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimi sinyali vermesi ve Orta Doğu'da artan jeopolitik riskler, altın fiyatlarını etkileyen başlıca etmenler arasında yer alıyor. Son yıllarda ekonomik belirsizlikler yatırımcıların güvenli limanı gram altına yönlenmesine sebep oldu.

Uzmanı Açıkladı – İşte Altında Alım Fırsatı

Ortadoğu'daki gelişmeler ve Amerikan Merkez Bankası'nın (FED) Eylül ayında faiz indirimine gideceği beklentileri, gram altının yükselişinde etkili oldu. Ünlü ekonomist İslam Memiş, küresel ekonomideki belirsizlikler ve savaş söylemleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gram altının TL bazında 2 bin 520-2 bin 620 TL arasında dalgalandığını belirten Memiş, Ağustos ayında altının zirve seviyesini 2 bin 730 TL, yıl sonu beklentisini 3 bin-3 bin 500 TL olarak öngördüğünü açıkladı. Her düşüşün bir alım fırsatı olduğunu vurgulayan İslam Memiş, ‘Jeopolitik gerilimlerin artması durumunda altın fiyatlarında yükseliş gözlemlenebilir’ dedi.

Kayseri Kapalıçarşı'da Altın Fiyatları - 3 Ağustos

Gram Altın: 2.540 TL

Çeyrek Altın: 4.390 TL

Yarım Altın: 8.780 TL

Cumhuriyet Altın: 18.520 TL