Uzmanı tek tek açıkladı – 2025 yılında değişim için neler yapılmalıdır?

Sosyal medyada yayılan '2025 yılı mucizeler yılı olacak' söylemleri üzerine vatandaşların en çok araştırdığı konulardan biri de 'Değişim için neler yapabilirim?' sorusu oldu. Bizde uzman Psikolog Tuğba İnce ile değişim için neler yapılması gerektiğini konuştuk. İşte detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberinde…

Uzmanı tek tek açıkladı – 2025 yılında değişim için neler yapılmalıdır?

Hemen hemen her platformda 2025 yılının mucizelerle dolu bir yıl olacağı yer alırken, değişimin başlayacağı yıl olarak da açıklanıyor. Peki, değişim için neler yapmalıyız? Psikolog Tuğba İnce tek tek açıkladı…

2025 yılı sosyal medya kanalları ve ünlü astrologlar tarafından mucizelerin, değişim ve dönüşümlerin başlayacağı yıl olarak adlandırılıyor. Konu gündemde etkililiğini korurken bizde Kayseri Anadolu Haber olarak Psikolog Tuğba İnce ile 2025 yılında değişim için neler yapılabileceğini konuştuk.

Yeni bir yıl, her zaman bir başlangıçtır diyen İnce, ‘Gerçek değişim, sadece çevremizdeki olaylardan değil, öncelikle içsel dünyamızdaki dönüşümden geçer. 2025 yılı, dışsal olaylarla şekillenmek yerine, içsel gücümüzü ve potansiyelimizi keşfederek şekillendirmeli. Bu yıl, kendi dönüşümümüze karar verdiğimiz ve içsel huzurumuzu yeniden inşa ettiğimiz bir yıl olsun. Çünkü dünyayı değiştirebilmek, önce kendimizi değiştirmekten geçer’ ifadelerinde bulundu. Gerçek değişim büyük bir patlama gibi değil, küçük ama kararlı adımlarla başlar ifadelerinde bulunan İnce, ‘Her sabah uyandığımızda, günün başlangıcında minnettar olduğumuz bir şeyleri fark etmek, kendimize teşekkür etmek, gün boyunca birine içtenlikle teşekkür etmek gibi basit eylemler, zamanla içsel dünyamızda büyük değişimlere yol açar. Sabahları kendimize teşekkür ederek başlamak, belki de ilk ve en önemli adımdır. Basit ama anlamlı bir değişimle, her yeni güne daha pozitif bir yaklaşım benimseyebiliriz. Bu küçük adımların büyüyerek, tüm bir yıla yayılan bir etki yaratacağını göreceğiz. Aynı şekilde, başkalarına karşı da minnettarlık göstermek, bir kişinin hayatına dokunarak ona değerli hissettirmek, bizi daha pozitif bir insan yapar. Kendimizle barışmak ve kendimizi kabul etmek, içsel huzurun kapılarını aralar. İçsel barışa adım attıkça, dış dünyada karşımıza çıkan her şey farklı görünmeye başlayacaktır’ dedi. 

İlk adım alışkanlıkları sorgulamak

Değişimin ilk adımlarından birinin alışkanlıkları sorgulamak olduğunu söyleyerek, ‘Hepimiz günlük yaşamımızda, bizi daha iyiye götürmeyen veya geri çeken alışkanlıklar geliştirmişizdir. Bu alışkanlıklar, bazen fazla ertelediğimiz işler, bazen zamanımızı boşa harcadığımız gereksiz kaygılar veya olumsuz düşünceler olabilir. Kendimize şu soruları sorarak, içsel değişime ilk adımı atabiliriz: Hangi alışkanlıklarım bana fayda sağlamıyor? Hangi düşünceler beni geriye çekiyor? Öfke, stres, kıskanma gibi olumsuz duygulara neden olan durumları değiştirmek için hangi adımları atabilirim? Bu soruları sormak, aslında değişime giden ilk adımdır. Hayatımızda yapacağımız her küçük değişiklik, bizi büyük bir dönüşüme yaklaştıracaktır.

Yeni alışkanlıklar edinmek, bu yılki en değerli adımlarımızdan biri olabilir. Günde en az beş dakika meditasyon yapmak, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, her gün bir kişiye yardımcı olmak gibi basit ama etkili değişiklikler, zamanla büyük bir fark yaratacaktır. Unutmayalım, yaşamımızda yaptığımız her küçük seçim, geleceğimizi şekillendirir. Bu yıl, bilinçli tercihler yaparak, yaşamımızı daha anlamlı ve tatmin edici hale getirebiliriz’ ifadelerinde bulundu. 

Değişim sabır gerektirir

Değişimin sabır gerektirdiğini ifade eden İnce, ‘Hızla gelişen bir dünyada, her şeyin anında olmasını bekleriz; ama insanın kendini dönüştürmesi, zaman ve sabır ister. Hatalarımıza ve zayıflıklarımıza şefkatle yaklaşmak, onlardan ders almayı öğrenmek bizi daha güçlü bir insan yapacaktır. Kendimize karşı şefkatli olmayı başardıkça, başkalarına karşı da daha anlayışlı olacağız. Başkalarına şefkat göstermek, empati kurmak, ilişkilerimizi derinleştirmek, çevremizdeki insanlara faydalı olmak da bu değişimin bir parçasıdır. Unutmayalım ki değişim yalnızca kendimizde değil, çevremizdeki insanlarla olan ilişkilerimizde de gerçekleşir. Kendimize ve başkalarına karşı nazik ve sabırlı olmak, yaşamı daha anlamlı ve huzurlu kılacaktır’ ifadelerinde bulundu. 

Tuğba İnce konuşmasının sonunda ‘2025 yılı, sadece bir takvimi değiştirmekle kalmayacak, aynı zamanda içsel dünyamızda büyük bir dönüşüm yapmamız için bir fırsat olabilir. Kendimizi değiştirdiğimizde, etrafımızdaki dünya da değişir. Bu yıl, daha bilinçli, daha güçlü ve daha içten bir ‘’biz’’ yaratmak için bir fırsat olsun. Gerçek değişim, başkalarını değil, kendimizi dönüştürdüğümüzde başlar. Kendi içsel yolculuğumuza öncelik verdiğimiz, kendimizi dönüştürdüğümüz bir yıl olsun’ temennisinde bulundu.