Uzmanından deprem hakkında önemli detay! Erkilet Fay Zonu - Deprem Haberleri

Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, Kayserili deprem araştırmacısı Feyza Biçer ile birlikte ortak paylaşımda bulundu. Erkilet fay zorundaki ikincil kırıklara dikkat çeken Demirtaş, 6 şubat Kahramanmaraş depremlerine dikkat çekerek, önemli bilgiler verdi. Ayrıntılar Kayseri Anadolu Haberin, Kayseri Haberinde…

Uzmanından deprem hakkında önemli detay!  Erkilet Fay Zonu - Deprem Haberleri

Ünlü Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, sosyal medya hesabından gece gündüz depremle ilgili bilimsel açıklamalarda bulunuyor. Verdiği önemli detaylarla halkı bilinçlendiren ve kirli bilginin önüne geçmeye çalışan Demirtaş, deprem araştırmacısı Feyza Biçer ile senkronize bir şekilde açıklamalar yapmaya devam ediyor. 
Erkilet fay zorundaki ikincil kırıklara dikkat çeken Demirtaş, 6 şubat Kahramanmaraş depremlerini anımsatarak, önemli bilgiler verdi. Dr. Demirtaş, büyüklük olarak 4.0 ile 5.0 arasında Kahramanmaraş bölgesinde meydana gelen büyük depremlerin ardından deformasyon oluşturduğunu ve bundan dolayı bağımsız depremlerin oluştuğunu söyledi. Demirtaş, ‘Erkilet fay zonunda ikincil kırıklar üzerinde olan 4.0 ile 5.0 aralığındaki depremler, 6 Şubat 2023 depremlerinin neden olduğu bölgesel deformasyon sonucu, stres bozulmasına bağlı gelişmiş tetiklenmiş bağımsız depremlerdir’ ifadelerini kullandı. 

 

Deprem konusunda hassas olunması noktasında medya mensuplarının daha hassas olması yönünde tavsiye veren Demirtaş, 'Kirli bilgi depremlerden çok daha tehlikelidir. Karar vericilerin bu konuda hassas olması gerekmektedir. Basınımız bilim insanı konusunda, uzmanlık alanlarını yeterli derecede sorgulamadan kirli bilgileri köşeleri ve ekranlarına taşımamalıdır.' diye konuştu.

Uzmanından deprem hakkında önemli detay!  Erkilet Fay Zonu - Deprem Haberleri