Uzmanından flaş açıklama: Altın fiyatları düşüyor acele edin!

Amerika'da enflasyonun azalması, FED'in parasal sıkılaştırmada sona geldiği ve faiz oranlarında yükselme yapmayacağı beklentisini oluşturuyor. Ünlü analist İslam Memiş ise altın için kısa ve orta vade öngörülerini açıkladı. Altın fiyatları düşüşe mi geçiyor? Gram altın ne kadar olacak? Detaylar Kayseri Anadolu Haber'in Kayseri haberlerinde...

Uzmanından flaş açıklama: Altın fiyatları düşüyor acele edin!

Dünya genelinde açıklanan pozitif ekonomik veriler finansal araçlar üzerinde de rol oynuyor. Amerika’da enflasyonun azalması, FED’in parasal sıkılaştırmada sona geldiği ve faiz oranlarında yükselme yapmayacağı beklentisini oluşturuyor.

Pazartesi günü 1965 dolardan kapanış yapan ons altın, haftanın ikinci işlem gününde 1953 – 1966 arasında hareket etti. Saat 14.30’da yüzde 0,53 değer kaybıyla 1955 dolardan işlem görüyor.

FED’in faiz artışını sonlandıracağı beklentisiyle geçen ay 1973 dolara kadar yükseldi.

Gram altın ise dolar kurunun 27’nin altında sakin seyri ve yatırımcıların borsaya olan ilgisinin artmasıyla beraber 1700 liranın altında seyrini sürdürüyor.

Uzmanından flaş açıklama: Altın fiyatları düşüyor acele edin!

Şu dakikalarda 1694 liradan alıcı bulan gram altın gün içinde 1693’e, 2770 liradan alıcı bulan çeyrek altın ise 2768 liraya kadar gerileme gösterdi.

Ons gümüşteki düşüş oranı daha geniş ölçüde oldu. Altına alternatif gösterilen değerli metal olan gümüşün ons fiyatı bugün yüzde 1’den fazla azalarak 24,45 dolara geriledi.

İslam Memiş, ons altında 1935-1985 dolar aralığını takip ettiklerini söyledi ve bu ay içinde 2000 doların aşıma uğrayabileceğini belirtti. Olası düşüşlerin geçici olacağına dikkat çekerek, gram altın için de öngörülerini paylaştı.

Gram altında da düşüşlerin geçici olacağını söyleyen Memiş, 1700-1680 seviyelerinin değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yükseliş için alan olduğunu ve yıl sonuna kadar 1880 lira seviyelerine çıkabileceğini vurguladı.